SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRUGA
 
Potpisan sporazum o obnovi željezničke pruge Ljubljana-Novo Mesto-Metlika-Karlovac
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 24.05.2018. - 15:08:04
OTOČEC OB KRKI - Sporazum o sudjelovanju u projektu obnove željezničke infrastrukture na trasi pruge od Ljubljane preko Grosuplja, Trebnja, Novog Mesta, Metlike do Karlovca, i dalje prema Zagrebu, u hotelu „Šport" u Otočcu ob Krki u srijedu su potpisali sa slovenske strane čelnici navedenih općina i Grada Novog Mesta, a s hrvatske strane sporazum je potpisala zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar.

Da u nedostatku elemenata financijske kontrukcije potpisivanje „sporazuma koji će nas dovesti do sporazuma" ne bi ispao kao album obostranih čežnji, potpisivanju su prisustvovali i slovenski ministar infrastrukture Peter Gašperšič, te pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture RH Alen Gospočić.

Činjenica je, složile su se hrvatska i slovenska strana, da je trasa pruge od Ljubljane do Karlovca tehnički zastarjela, nije ni elektrificirana, ima nisku nosivost, a vlakovi voze prosječnom brzinom od 40, umjesto 70 km/h, i sve to u trećem mileniju.

– Pruga od Ljubljane do Novog Mesta izgrađena je prije 124 godine, a njen nastavak Belom krajinom do Metlike dovršen je 20 godina kasnije, ilustrirao je tehničko i sigurnosno stanje te trase načelnik Općine Grosuplje Peter Verlič.

Projekt, od kojeg posebno Slovenija u svojem strateškom turističkom razvojnom planu očekuje mnogo, bit će vrlo velika investicija, ali svi su bili službeno suzdržani od iznošenja makar i okvirnog iznosa.

Potpisivanje sporazuma gradonačelnik Novog Mesta Gregor Macedoni i zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, Foto: Mladen Volarić

Ali bez ovakvog sporazuma, rečeno je na sastanku u Otočcu ob Krki, ne može se ni pokrenuti početna bilateralna procedura na nacionalnoj razini Slovenije i Hrvatske radi uspostave pravnog i političkog temelja za donošenje odluka i ulaska u „pravi sporazum", temeljen na stvarnim proračunima i projektima. Tek tada, te kad sva tehnička i pravna dokumentacija bude dovršena, moći će se ozbiljno pristupiti apliciranju tog strateškog prometnog projekta za financiranje iz EU fonda za regionalni razvoj.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.