SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSLOVI
 
Potpisan ugovor o izgradnji obalnog kolektora u Puli kojeg će graditi Viadukt
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 23.03.2012. - 15:43:15
PULA - Ugovor o izgradnji obalnoga kolektora duž pulske rive i u Flaciusovoj ulici, koji će omogućiti čišćenje Pulskoga zaljeva u koji se još slijevaju otpadne vode, potpisan je danas u Puli.
Gradonačelnik Boris Miletić najavio je da će izgradnja najosjetljivijeg dijela obalnog kolektora početi za desetak dana, a izvodi se u sklopu Jadranskog projekta koji provode Hrvatske vode i financira se novcem Svjetske banke, države, Hrvatskih voda te gradskog proračuna i pulskoga Komunalnog poduzeća "Herculanea".

Vrijednost radova duž rive, nakon provedenoga međunarodnog natječaja Svjetske banke, jest gotovo 57 milijuna kuna s PDV-om, a rok za dovršetak radova je 17 mjeseci.

"To je iznimno važan ugovor za Pulu koji smo dugo čekali. Jednom zauvijek, kada završe radovi, omogućit će se čišćenje Pulskoga zaljeva i usmjeriti otpadne vode na pročistač", istaknuo je gradonačelnik Miletić i dodao kako vjeruje u realizaciju projekta koji "neće biti lagan zbog arheoloških i prometnih uvjeta".

Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić istaknuo je da je da će investicija u pulsku rivu donijeti veliku razliku i bolju kvalitetu mora u luci.

Direktor "Herculanea" Igor Stari rekao je kako je to poduzeće u proteklih pet godina u kanalizacijski sustav uložilo 80 milijuna kuna, ali "ova je investicija" po njegovoj ocjeni najvažnija i najosjetljivija zbog svoje važnosti i zbog tehnoloških zahtjeva. Po najavama, prvih pola godine radit će se na iskopima, arheološkom nadzoru i istraživanjima te zaštiti građevinske jame, u koje će se postaviti armatura, a po natječaju, rok za završetak radova je 17 mjeseci.

Obalni kolektor duž pulske rive izgradit će zajednica ponuđača čiji je nositelj zagrebački "Viadukt" te GP "Krk" i GK "Varaždin".

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.