SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AUTO-PUT
 
Potpisan ugovor s kineskim CCCC-om o izgradnji auto-puta Novi Beograd-Surčin
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 18.08.2019. - 19:20:26
BEOGRAD - Komercijalni ugovor o izgradnji 7,9 kilometara auto-puta od Novog Beograda do Surčina, danas je potpisan u Beogradu.

Ugovorena vrednost je 70,5 miliona dolara, a završetak radova planiran je do kraja 2021. godine.

Deonica Novi Beograd-Surčin biće deo auto-puta E-763, duž „Koridora 11", odnosno auto-puta „Miloš Veliki" koji će biti otvoren večeras.

Ugovor s kineskom kompanijom „China Communications Construction Company Ltd" (CCCC) o projektovanju i izgradnji, potpisali su direktor ogranka CCCC za Srbiju, Džang Sjaojuen, ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Putevi Srbije" Zoran Drobnjak.

„Deonica Novi Beograd-Surčin treba da nam pomogne da se mnogo jednostavnije dodje na auto-put 'Miloš Veliki'. Nadamo se da ćemo na ovoj deonici početi radove 1. marta 2020., a pre toga ćemo u decembru ove godine, na Svetog Nikolu, pustiti u saobraćaj i deonicu Surčin-Obrenovac, koju takodje gradi kompanija CCCC", rekla je Mihajlović posle potpisivanja ugovora, a saopštilo to ministarstvo.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo rekla je da je danas važan dan za saradnju Kine i Srbije, jer se otvara deonica auto-puta od Obrenovca do Ljiga.

„Još jednom zahvaljujem srpskoj strani, predsedniku Srbije i potpredsednici Vlade na poverenju u kineske kompanije, u kinesku tehnologiju i kineski kvalitet. Sigurna sam da će sve kineske kompanije koje rade u Srbiji, uključujući CCCC, učiniti sve da ispune sve svoje obaveze", kazala je Bo.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je potpisivanju, saopštio je njegov kabinet.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.