SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NEZVANIČNO
 
PPF Grupa želi da preuzme SBB
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 16.08.2018. - 17:22:29
BEOGRAD - PPF, novi vlasnik "Telenora" u Srbiji, zainteresovan i za kablovskog operatera. Nema zvanične potvrde, ali ni demantija da se pregovara o prodaji.

Izvesno je da United Group, u vlasništvu američkog investicionog fonda KKR, a u okviru koje posluje i ovdašnji SBB, namerava da proda svoje poslovanje u regionu. Cena transakcije, koju je ovog leta pominjao i američki "Volstrit žurnal", procenjena je na iznos do 3,5 milijardi dolara.

"Hvala vam na postavljenom pitanju, ali ne komentarišemo glasine sa tržišta", navela je u odgovoru Večernjim novostima Zuzana Migdalova, portparol PPF grupe, koja je nedavno okončala transakciju preuzimanja "Telenorovih" kompanija u našoj zemlji, ali i u Mađarskoj, Crnoj Gori i Bugarskoj, po ceni od 2,8 milijardi evra. 

Da mobilni operateri šire svoje poslovanje na tržište kablovskih operatera nije tajna. 

"Telekom Srbija", koji u ponudi već ima televizijski sadržaj, najavio je nedavno kupovinu upravo kablovskih operatera u našoj zemlji, ne precizirajući o kojim tačno kompanijama je reč. I "Vip mobajl" je najavio razvoj fiksne telefonije, bilo kroz saradnju ili akviziciju neke kompanije ili izgradnju sopstvene optičke infrastrukture. A upravo kablovska, odnosno optička infrastruktura, vodi ka razvoju usluga fiksnog interneta i televizije, što je očigledno smer kojim će mobilni operateri morati da se kreću.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.