SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PODRŠKA
 
Predsjedništvo HDZ-a uvjerljivom većinom podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 20.03.2018. - 20:41:24
ZAGREB - Predsjedništvo HDZ-a na večerašnjem sastanku uvjerljivom je većinom podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije. 

To se zapravo i očekivalo. Neposredno prije sastanka Predsjedništva premijer je kazao kako će po pitanju ratifikacije "sve biti dobro" iako u pojedini članovi Predsjedništva stranke izrazili svoje neslaganje.

"Sve će biti dobro", rekao je kratko Plenković novinarima prije početka sjednice Predsjedništva HDZ-a odgovarajući na upit vezan uz ratifikaciju Istanbulske konvencije, protiv čega je, kako se procjenjuje, trećina članova toga visokoga stranačkog tijela. Koliko ih je točno na sastanku izrazilo nezadovoljstvo ratifikacijom ovog dokumenta za sada nije poznato.

Ratifikacija Istanbulske konvencije na dnevnom redu sjednice vlade naći će se u četvrtak, a u saboru se onda može pojaviti najranije idući tjedan. Tek treba vidjeti hoće li glasanje biti idući tjedan ili će se odgoditi za iza Uskrsa. Ukoliko se ratifikacija u saboru bude izglasavala nakon Uskrsa, bit će zanimljvio čuti poruke svećenika i biskupa na uskršnjoj misi. Bit će ih zanimljivo čuti u svakom slučaju, no ukoliko Plenković bude otezao s ratifikacijom to bi dodatno moglo ugroziti njegove klimave pozicije.

Naime, neki HDZ-ovci su već najavili kako u saboru neće dignuti ruku pa će HDZ-u trebati ruke oporbe.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.