SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREKID
 
Prekinuta proizvodnja u Saponiji, tvrde da Agrokor nije razlog
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 04.05.2017. - 10:01:34
OSIJEK - Špekulacije koje su se pojavile u javnosti o tome da je najveći hrvatski proizvođač deterdženata i jedan od najvećih dobavljača Konzuma, osječka Saponia, privremeno obustavio proizvodnju zbog krize u Agrokoru za tportal je demantirao predsjednik Uprave ove tvornice Damir Skender.

- Je li problem preraspodijeliti radno vrijeme unutar firme? Nema nikakve panike, sve je pod kontrolom', rekao je u razgovoru za tportal Damir Skender, predsjednik Uprave Saponije, kompanije u vlasništvu bosanskohercegovačkog poduzetnika Mirka Grbešića.

Na pitanje je li došlo do privremene obustave proizvodnje zbog krize u Agrokoru, Skender objašnjava kako je Konzum u travnju naručio manje robe te da su spojili praznike s vikendom zbog efikasnosti i troškovne učinkovitosti same proizvodnje.

- Konzum je naručio manje robe u travnju pa smo ocijenili da će nam zalihe dostajati do ponedjeljka te da neće biti problema. Jedini je razlog taj da budemo efikasni, ništa drugo, odgovara on, napominjući kako su i prijašnjih godina, kao i sada, spajali praznike s vikendom, ali i da ljudi moraju potrošiti stare godišnje odmore do lipnja.

- Tako, primjerice, ako 1. svibnja pada u srijedu, ne radimo četvrtak, petak i subotu kako ne bismo palili strojeve. Sada u pitanju nisu dva, nego četiri dana. Kao i inače, ako bismo procijenili da je zaliha dostatna i da će izdržati do idućeg radnog ponedjeljka, znali smo tako produžiti odmor, posebice ako je početak mjeseca. Tako da to nije nikakav problem, ponovio je Skender.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.