SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTONUĆE
 
Prihodi Deutsche Banka najmanji od 2010.
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 24.10.2018. - 13:46:47
FRANKFURT - Deutsche Bank u trećem kvartalu ove godine imao je najmanje prihode od 2010. godine.

Nakon objave rezultata, dionica banke snažno je pala, više od tri posto, a od početka ove godine izgubila je 44 posto vrijednosti i sada je na rekordno niskoj razini. Iako je banka planirana stagnaciju prihoda na razini cijele godine, sada ipak očekuje da će blago pasti.

- Ostvarili smo napredak u smanjenju troškova. S druge strane, još uvijek nismo napravili zaokret u smislu prihoda, napisao je zaposlenicima izvršni direktore Deutsche banke Christian Sewing, navodi Bloomberg.

Niži troškovi, uključujući zatvaranje oko 7.000 radnih mjesta, trebali bi banci osigurati prvo profitabilno poslovanje nakon četiri godine, ali pred Sewingom i dalje stoji izazov kako povećati prihode. U tome nije uspio ni njegov prethodnik John Cryan koji je lani također obećao povratak na "kontrolirani rast", ali u tome ipak nije uspio.

Osim povećanja profitabilnosti kroz smanjenje troškova, Sewing se namjerava fokusirati na manji broj osnovnih aktivnosti banke, uključujući investicijsko bankarstvo od kojeg je obećao da će dolaziti najmanje polovica prihoda. Međutim, kontinuirano slabiji poslovni rezultati upravo u tom dijelu aktivnosti potkopavaju povjerenje ulagača u strategiju banke.