SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SJAJNE BROJKE
 
Prihodi i dobit Arena Hospitality grupe u 2017. snažno porasli
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 01.03.2018. - 10:56:10
ZAGREB - Hotelska grupacija Arena Hospitality u 2017. godini ostvarila je ukupne prihode od 717,2 milijuna kuna, 64,5 posto više u odnosu na 2016. godinu, a snažno je porasla i dobit, pokazuje poslovno izvješće te tvrtke.

Kako navode u revidiranom konsolidiranom financijskom izvješću, objavljenom u srijedu, to je posljedica toga što su po prvi puta u poslovne rezultate uključeni i konsolidirani rezultati hotela u Njemačkoj i Mađarskoj. Također, napominju, zabilježen je i značajan organski rast poslovanja u Hrvatskoj.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) porasla je za 61,3 posto, na 212,9 milijuna kuna. "Povećanje od 80,9 milijuna kuna poglavito je rezultat prve konsolidacije našeg poslovanja u Njemačkoj i Mađarskoj, kao i odlično poslovanje tijekom sezone u Hrvatskoj", navode.

Dio sredstava, od ukupno 788,4 milijuna kuna prikupljenih lani javnom ponudom dionica, kompanija je iskoristila za stjecanje 12 posto preostalog udjela u operacijama PPHE Hotel Group u Njemačkoj i Mađarskoj, uključujući osam hotela brenda park Plaza i art'otel, čime je postala stopostotni vlasnik tih hotela.

Također, osigurali su i ekskluzivno pravo vođenja i razvijanja hotela brenda Park Plaza u 18 zemalja srednje i istočne Europe.

"Širenjem na tržišta Njemačke i Mađarske uistinu smo preobrazili grupu, od izrazito domaćeg pružatelja smještaja lokalnog karaktera u dinamično međunarodno društvo s dobro strukturiranim portfeljem koje posluje tokom cijele godine", poručio je predsjednik uprave Reli Slonim.

Prije početka prošlogodišnje ljetne sezone, grupacija je uložila 52,2 milijuna kuna u podizanje usluge u postojećim smještajnim kapacitetima, a kako bi ojačala tržišnu poziciju u Puli i Medulinu, navodi se u izvješću.

Slonim napominje da grupacija trenutno analizira nekoliko projekata u Njemačkoj i Mađarskoj kojima bi dodatno mogli osnažiti portfelj.

"Zainteresirani smo za daljnje širenje te uprava istražuje mogućnosti u Hrvatskoj i na području srednje i istočne Europe, u skladu s našim investicijskim kriterijima", kazao je Slonim.