SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
Prihodi Twenty-First Century Foxa porasli 7, a dobit 21 posto
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 03.11.2016. - 12:19:39
NEW YORK – Američka multinacionalna medijska korporacija Twenty-First Century Fox u proteklom je tromjesečju ostvarila prihode od 6,5 milijardi dolara, što je 7 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a zahvaljuje se rastu prihoda od kabelskih kanala i uspjehu nekoliko filmova na kino blagajnama.
Prema poslovnom izvješću, objavljenom u srijedu, neto dobit, koja se pripisuje dioničarima, porasla je u proteklom tromjesečju 21 posto, na 821 milijun dolara, dok je u istom lanjskom razdoblju iznosila 675 milijuna dolara.

Foxu, vlasniku Fox News Channela i FX-a, u proteklom su kvartalu prihodi od kabelskih kanala porasli za gotovo 10 posto, na 3,81 milijarde dolara, što je više od polovice ukupnih prihoda.

Glavni izvršni direktor Foxa James Murdoch poručio je kako očekuje da će Fox biti vrlo dobro praćen tijekom kampanje za američke predsjedničke izbore, što će mu pomoći da poveća naknade tv-postajama uoči zaključivanja novih ugovora. Fox News je najgledanija kabelska mreža vijesti.

Prihodi iz filmskog poslovanja, poduprti ljetnim hitovima, kao što su „Dan nezavisnosti: Preporod" i "X-Men: Apokalipsa", povećali su se u proteklom tromjesečju za 6,8 posto na godišnjoj razini.

Murdoch je također poručio kako Fox nije pod pritiskom poduzimanja akvizicija, iako telekomunikacijska kompanija AT&T planira preuzimanje Time Warnera, što bi moglo znatno utjecati na cijelo medijsko tržište. Fox je još u 2014. godini podnio ponudu za preuzimanje Time Warnera, ali je bio odbijen.