SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SKIJANJE
 
Prodaja skijaških aranžmana mogla bi porasti od 10 do 30 posto
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 21.11.2015. - 09:48:13
ZAGREB - Tjedan dana uoči otvaranja sezone na skijalištima diljem Europe hrvatske putničke agencije kažu da bilježe od 10 do 30 posto veću prodaju ski aranžmana u odnosu na lanjsku sezonu, pri čemu su uobičajeno najtraženiji termini od 2. do 16. siječnja iduće godine zbog školskih praznika i nešto povoljnjih cijena.
Vjerujući kako će se sadašnji trendovi ukupne prodaje aranžmana održati i do kraja predstojeće ski i zimske sezone, iz domaćih agencija očekuju da će tome pridonijeti i najnovije meteorološke najave prvih većih hladnoća ove godine s mogućim snijegom.

Zagrebačka agencija Kompas bilježi oko 10 posto bolju prodaju skijaških aranžmana nego lani. U ponudi uz tradicionalne imaju i nove destinacije, među kojima i kampove za djecu u Francuskoj, Austriji i Sloveniji.

Kažu da se cijene ove godine kreću kao lani te se apartmani za više osoba za sedam dana mogu naći za oko 2.000 do 2.500 tisuće kuna, pri čemu je ponegdje u tu cijenu uključena i dnevna ski karta. Najviše aranžmana prodaju građanima Zagreba i Rijeke te Dalmacije.

Iz Kompasa procjenjuju i da će ove sezone organizirano i individualno na skijanje iz Hrvatske oko 200 tisuća ljudi te da će sezona trajati sve do 1. svibnja.

U agenciji Ban Tours u zadnja dva tjedna bilježe znatan rast prodaje ski aranžmana, a najviše se traže talijanski Kronplatz, austrijski Bad Kleinkircheim i Nassfeld te slovenske Rogla i Kranjska Gora. Većina aranžmana kupuje se 'na rate', a očekuju da će i ove godine najviše aranžmana prodati u last minute opciji.

U Atlasu očekuju do kraja ove zimske i ski sezone porast prodaje do 30 posto. Cijene aranžmana većinom su na razini prošlogodišnjih.