SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
EKOLOŠKI
 
Proizvodi devet hrvatskih ekoloških proizvođača na policama dm-a
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 16.10.2014. - 13:17:35
ZAGREB - Na natječaju dm-a "...jer najbolje dolazi iz prirode!" odabrano je devet obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstva čiji će se proizvodi naći na policama dm-a, izvjestili su iz te tvrtke.
Prvi ekološki proizvođači, čiji će proizvodi biti dostupni u dm-u od 17. listopada, su Jurin dvor d.o.o. s čajem od lista masline, OPG Željko Borović s eko lješnjacima i OPG Francetić s gavezovom i nevenovom masti te uljem gospine trave.

Proizvodi preostalih proizvođača koji su odabrani u natječaju na police dm-a stižu do kraja studenog ove godine - OPG Nebojša Božanić (ekološko brašno od rogača), Salus Natura (ekološka ulja), Poljoprivredna zadruga Masline i vino (maslinovo ulje), OPG Goran Golem (eko češnjak), Obrt za poljoprivredu, proizvodnju i usluge Ranovik (bučino ulje, sjemenke bundeve) i OPG EKO-JAZO (20 proizvoda od žitarica).

Hrvatski eko proizvodi poput češnjaka, lješnjaka, čaja od masline i gavezove masti dm-u će omogućiti da proširi ponudu zdrave hrane i prirodne kozmetike te ponudi kupcima kvalitetne lokalne proizvode, kazala je menadžerica za asortiman osviještene prehrane u dm-u Tanja Hrvojević.

Dodala je kako novim partnerima otvaraju dm-ovu prodajnu mrežu u 60 gradova koja će im pomoći u razvoju poslovanja i promocije.

Vlasnik Jurinog dvora Jure Vukušić kazao je kako će im suradnja s dm-om smanjiti potrebu za marketinškim ulaganjima i ostaviti više prostora za ulaganje u osuvremenjivanje proizvodnje i povećanje kapaciteta proizvodnje.

Do kupaca su do sada dolazili u tri manja grada i pet maloprodajnih trgovina, a suradnja s dm-om omogućit će im da dođe do znatno većeg broja kupaca. Vukušić vjeruje da će godišnju proizvodnju povećati četiri puta, s 3.000 na 12.000 pakiranja.

Ovim natječajem, koji je organiziran u suradnji s ministarstvima poljoprivrede te zaštite okoliša i prirode, dm je obilježio Međunarodnu godinu obiteljske poljoprivrede.