SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREKID
 
Proizvodnja u kragujevačkom Fiatu završena za ovu godinu
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 25.11.2018. - 12:40:33
KRAGUJEVAC - Proizvodnja u fabrici Fiat Chrysler automobili Srbija za ovu godinu je završena, a radnici će biti na odmoru do kraja decembra, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu FCA u Kragujevcu.

Predsednik sindikata Zoran Marković rekao je da je u FCA juče završena proizvodnja u dve smene, dok će u ponedeljak raditi samo prva smena montaže kako bi se pripremile trake za dužu pauzu.

Marković je rekao da će odmor početi ranije nego prethodnih godina, kada je proizvodnja prekidana od sredine decembra do božićnih praznika.

On je ocenio da je razlog za to smanjena tražnja vozila, ali i Fiatova računica da je bolje napraviti jedan "duži prekid, umesto više kraćih prekida".

"Jesmo zabrinuti i očekujemo da uskoro saznamo kakvi su planovi menadžmenta za fabriku u Kragujevcu. Kako je dogovoreno sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, menadžeri FCA treba da iznesu planove proizvodnje do kraja decembra ili početkom januara", rekao je Marković.

U sindikatu su rekli da su predstojeću pauzu "pokrili" sa 15 dana kolektivnog godišnjeg odmora i šest dana plaćenih sa 65 posto, a radnici FCA od avgusta do 1. januara 2019. godine iskoristće ukupno 40 dana kolektivnog odmora.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.