SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SAJMOVI
 
Projekt Zagreb Cityja vratit će poziciju Zagreba kao sajamskog grada
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 05.06.2019. - 20:36:56
ZAGREB - Projekt Zagreb Cityja na sadašnjem Velesajmu će održati sajamsku poziciju našeg glavnog grada u okruženju i od toga se ne odustaje, poručila je zamjenica gradonačelnika Zagreba Olivera Majić na skupu o budućnosti gospodarskih sajmova.

Na pitanje voditelja skupa Željka Karduma koliko će budući prostor za sajmove u okviru Zagreb Cityja biti velik, što će sve sadržavati i koliko će se u njega investirati, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika uzvratila je kako ona nije ni urbanist, ni arhitekt.

- Svi gradovi koji imaju velike sajmove u okruženju, poput Novog Sada, Celja i Beča, ulažu veliki novac kako bi se održali, jedino mi ništa ne ulažemo. Zagreb City je naš odgovor na izazove koji nam dolaze iz sajamskog okruženja – zaključila je Olivera Majić.

Povodom obilježavanja 110. obljetnice Zagrebačkog velesajma i Međunarodnog dana sajamske industrije - Global Exhibition Daya, Zagrebački velesajam organizirao je međunarodnu konferenciju pod nazivom „Sajamska industrija – disruptor or disruptee?“. U fokusu je bilo podizanje svijesti o ulozi sajamske industrije u brendiranju destinacije i potencijalu sajamske industrije kao izvozne, investicijske i komunikacijske platforme. 

U sklopu obljetničke konferencije održane su tri rasprave na kojima su sudjelovali vodeći domaći i strani stručnjaci iz područja gospodarstva, politike, obrazovanja, turizma i sajamske industrije. Uz razmjenu novih znanja, panel rasprave pružile su uvid u transformaciju sajamske industrije u doba digitalizacije i učinkovito iskorištavanje potencijala. Dobrodošlicu na konferenciju poželjela je dr. sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma.

„Zagrebački velesajam ove godine proslavit će svoj veliki jubilej, što prvenstveno možemo zahvaliti našim izlagačima, posjetiteljima, prijateljima, kao i ukupnoj poslovnoj i društvenoj zajednici te potpori i sinergiji svih institucija Grada Zagreba. Istražujući i osluškujući potrebe gospodarstva uvidjeli smo potrebu za daljnjim razvojem i ulaganjem u digitalizaciju. Upravo razmjena znanja i iskustava na današnjoj konferenciji pružaju uvid u transformaciju industrije i prvi su korak naše nove dimenzije poslovanja“, izjavila je dr.sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma.

Uz osvrt o važnosti i ulozi Zagrebačkog velesajma, konferenciju je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

„Zagrebački velesajam jedan je od najprepoznatljivijih simbola grada Zagreba i više od stoljeća svjedoči o ljubaznosti, marljivosti i susretljivosti Zagrepčanki i Zagrepčana, Velesajma i grada Zagreba.“, rekao je gradonačelnik Bandić.

Istaknuo je kako je brendiranje Zagreba kao trgovinskog i poduzetničkog centra iznimna prilika za razvoj poslovanja, poduzetništva i turizma grada ali i gospodarstva Hrvatske u cjelini. Najavio i realizaciju novog Velesajma te izgradnju Zagreb Cityja kao najsuvremenijeg centra Zagreba i Hrvatske. Sklopljeni su novi dogovori i potpisana partnerstvaU sklopu konferencije potpisan je i Memorandum o suradnji i razumijevanju u području zajedničkog organiziranja sajamskih projekata i događanja između Zagrebačkog velesajma i Celjskog sejma.

Memorandum su potpisati direktorica Zagrebačkog velesajma Tomšić i Franc Pangerl, predsjednik Upravnog odbora Celjskog sejma.