SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
ProSieben kupio američku online platformu za upoznavanje eharmony
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 29.10.2018. - 16:59:51
FRANKFURT - Njemačka komercijalna televizija ProSiebenSat.1 Media u ponedjeljak je izvijestila o akviziciji američke online platforme za upoznavanje eharmony, kojom će obogatiti paletu sličnih usluga i povećati pristup američkom, kanadskom i australskom tržištu, piše Reuters.

Američka platforma osnovana je 2000. u Los Angelesu a očekuje da će ove godine registrirati 2,8 milijuna novih korisnika.

Akvizicija eharmonyja bit će dobra dopuna ProSiebenovoj franšizi za sklapanje poznanstava Parship, tržišnom lideru u Njemačkoj.

"Udružujemo dva snažna brenda od kojih ćemo izgraditi jednu od vodećih platformi u svijetu za povezivanje ljudi", kazao je u priopćenju izvršni direktor ProSiebena Max Conze.

Pojedinosti transakcije nisu objavljene. Izvršni direktor Eharmonyja Grant Langston i dalje će voditi poslovanje, a u upravi će mu se pridružiti predstavnici tvrtke Parship.

Američku platformu osnovao je klinički psiholog Neil Clark Warren, a bazira se na opsežnim online upitnicima temeljem kojih se utvrđuje kompatibilnost pojedinaca u potrazi za dugoročnom vezom.

Tom akvizicijom ProSieben želi obogatiti paletu usluga, povrh temeljne franšize za komercijalnu televiziju koju pritišće stagnacija prihoda od oglašavanja i teškoće povezane s platformama baziranima na ponudi sadržaja 'na zahtjev', poput Netflixa.

Televizija sa sjedištem u Muenchenu kupila je eharmony putem novoosnovanog ogranka Nucom u kojem je investitor General Atlantic preuzeo 24,9-postotni udjel u veljači. Nucom pak drži 94 posto udjela u Parshipu.

Parship i sestrinski brend ElitePartner, koji broji dva milijuna registracija godišnje, koristi algoritam razvijen u Njemačkoj i utemeljen na sličnom pristupu, kazao je Claas van Delden, suizvršni direktor Nucoma.

"Oni se temelje na istom uvjerenju", kazao je van Delden. "Nadalje, to je preuzimanje tako atraktivno zato što za brend eharmony zna gotovo 90 posto ljudi i ima veliki broj korisnika kojima sa zajedničke platforme možemo pružiti bolju uslugu".

Ta transakcija omogućit će im pristup tržištima za online upoznavanje u Sjedinjenim Državama, ali i u Kanadi i Australiji gdje je eharmony također prisutan. Američko tržište je gledano po korisniku najbogatije, a vrijednost mu se procjenjuje na tri milijarde dolara, objavio je ProSieben, pozivajući se na neovisno istraživanje.