SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ANGAŽMAN
 
Prosinečkom se smiješi posao u Premiershipu
Autor/izvor: SEEbiz / Sportske novosti
Datum objave: 26.10.2017. - 08:39:24
ZAGREB - Premda su u Bakuu medijima prezentirali kako će 20. listopada javno reći što je s izborničkim ugovorom Roberta Prosinečkog, Azerbajdžan još uvijek čeka odluku hrvatskog trenera.

Zdrava logika sugerira kako se čelnici Saveza nadaju produženju ugovora, ali Prosinečki je taj koji očito važe čekajući atraktivniji aranžman. U ponedjeljak je zajedno s obitelji već bio 'čekiran' na letu za Baku, ali neočekivani poziv prevagnuo je da na put odu samo supruga i djeca.

Prosinečki se vratio doma, a da na stolu ima ozbiljne ponude potvrdio je jučerašnji sastanak u poznatom zagrebačkom restoranu Bocca Marai u kojem je proslavljeni nogometaš sjeo je za stol s moćnim talijanskim menadžerom Vincenzom Morabitom. Poznati Talijan ima odlične relacije u svim jačim europskim ligama, a kažu da je posebno utjecajan u Premiershipu.

Morabito je bio posrednik i prilikom dolaska Ronalda Koemana u Everton, a kako je Nizozemac dobio otkaz, njegovi pregovori s Prosinečkim u trenu su zazvučali kao priprema za odlazak u Liverpool. Međutim, Everton je ozbiljan klub i teško je vjerovati da novog trenera u pripremi nisu imali prije nego što su Koemanu uručili otkaz. Doduše, nije Everton jedini klub u Premiershipu koji nije sretan s radom trenera, zna se da su blizu izlaznih vrata i Slaven Bilić u West Hamu, Roy Hodgson u Crystal Palaceu, pa čak i Jürgen Klopp u Liverpoolu. Izgledno je kako je Morabito želio pripremiti Prosinečkog za mjesto menadžera nekih od tih klubova...

Sada je na potezu hrvatski trener. U Bakuu je ostavio sjajan dojam, tamo ga cijene i vole i mediji i navijači, a igrači su oduševljeni s njegim radom. No, koliko god je napravio veliki iskorak, Prosinečki je svjestan svih limita koje ima nogometni Azerbajdžan, a on bi radije na neku vruću i ambicioznu klupu. Ponuda Slovenije još stoji, ali i Slovenci s kadrom kojeg imaju teško mogu do velike scene. Uz to teško mogu parirati novcu kojim Azerbajdžan mami Prosinečkog.

Premiership je međutim najveći mogući mamac, san svakog trenera, posebno nekog željnog prilike i prave afirmacije. Do nedavno je hrvatski trener na otoku bio teško ostvariva misija, ali to se posljednjih mjeseci bitno promijenilo. Bilić je u prve dvije sezone napravio dobar posao na klupi West Hama, Tudor oduševljava rezultatima u Turskoj, Niko Kovač radi odličan posao u Eintrachtu, Ivan Leko u Club Bruggeu... Hrvati na klupi izgledaju sve bolje, a Prosinečki je gdje je god radio pokazao da neupitno posjeduje trenerski gen, kao i karizmu koju igrači vole i slijede.

Morabito nije sjeo u privatni avion i došao u Zagreb zbog 'sitnog' posla, u igri je nešto veliko i ozbiljno. U Bakuu Prosinečkog vole, ali i njihovo strpljenje ima granica, Robi to dobro zna. Odluka dakle mora brzo uslijediti...