SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROSVJED
 
Prosvjedni dječji autići za sisačku županicu Lovrić Merzel
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 02.11.2013. - 14:46:00
Zadnja izmjena: 02.11.2013. - 21:23:53
SISAK - Oko 200 dječjih autića - igračaka ostavili su danas na ulazu u županijsku upravu građani Siska, koji su prosvjedom poručili sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel kako je kupovina skupoga i raskošnog službenog automobila Audi A6 neprimjerena za županicu jedne od najsiromašnijih hrvatskih županija.
"Do ovog je prosvjeda došlo spontano tijekom rasprave na internetu. Ljude jednako iritira i kupovina novog automobila, kao i nevješto objašnjenje županice Lovrić Merzel da je riječ o povoljnoj kupovini. Pri organizaciji prosvjeda nastojali smo da sve prođe mirno i bez štete", objasnio je Darko Bjelica, jedan od inicijatora prosvjeda organiziranog putem Facebook grupe "Autići za županicu".

Moto prosvjeda je "Uzmite svome djetetu auto i odnesite ga sisačko-moslavačkoj županici. Ona ih toliko voli".

"Naša županica, koja je u trećem mandatu, potvrđuje da je sve bahatija. Kupuje skupi auto baš sada kada je i Hrvatska, a posebno naša županija na koljenima. I sada se pojavljuje kao dobrotvorka, jer je navodno spasila kostajnički dječji vrtić od zatvaranja" , rekao je književnik Slavko Jendričko.

Na mirnom prosvjedu, na kojem se okupilo nekoliko stotina građana, kao promatrači su došli i predstavnici nekih potičkih stranaka i udruga.

Predstavnik udruga Croatorum, Kristijan Feljan, predlaže da se službeni auto županice Lovrić Merzel, Audi A6, proda, a Nives Barakovac iz sisačke Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju ističe da se novac mogao mnogo korisnije iskoristiti za liječenje bolesne djece.

Jednosatni prosvjed ispred zgrade Sisačko-molavačke županije protekao je mirno, i bez ometanja promata.

Sisačko-moslavačka županija je za automobil Audi A6 platila 432.941 kunu. Ono što je jako zasmetalo prosvjednike je što je natječajem traženo vozilo s najmanje sedam brzina, snagom motora od najmanje 150 kW, međuosovinskim razmakom od 2900 milimetara i audio sustavom s 10 zvučnika.