SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REPRESIJA
 
Protest vozača u Kragujevcu nije održan zbog privođenja dvojice mladića
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 12.06.2018. - 22:33:23
KRAGUJEVAC - Najavljeni protest gradjana nezadovoljnih zbog visokih cena goriva danas po podne nije održan u Kragujevcu zbog toga što su dvojica mladića privedena u policiju na informativni razgovor, a desetoro je legitimisano.

Jedan od mladića koji je priveden, Dj. B, rekao je agenciji Beta da je policija došla na njegovu kućnu adresu oko 16.30 časova, nakon čega je odveden na razgovor u policijsku stanicu gde je zadržan do 18 časova.

On je rekao da je još jedan mladić priveden na javnom mestu, gde se našao sa još desetak drugara kako bi se organizovali za protest. 

Ostali okupljeni su bili samo legitimisani.

Prema njegovim rečima, policija je bila korektna, ali da mu nije jasno zbog čega su oni označeni kao organizatori protesta.

On je rekao da je on samo učesnik kao i ostali.

"Imao sam ivent o današnjem protestu na društvenim mrežama, ali to nije razlog da budem saslušavan. Poručeno mi je da to više ne radim", rekao je on.

Danas je u 17 časova trebalo da bude organizovan protest pod nazivom "Pet na sat, državi šah-mat".

Kako je najavljeno, kolona vozila je trebalo da ide ulicama laganom vožnjom pet do 10 kilometra na sat, dok bi pešaci neprekidno prelazili preko pešačkog prelaza i tako učestvovali u blokadi.

Agenciji Beta je potvrdjeno da je jednom od učesnika jučerašnjeg protesta napisana prekršajna prijava.

Foto: znanjemdoposla.rs

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.