SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PODRAVKA
 
Pucar i Kolaković kandidati za predsjednika Uprave Podravke
Autor/izvor: SEEbiz / Vecernji list
Datum objave: 18.01.2017. - 13:20:32
ZAGREB - Privremene su smjene u državnim tvrtkama krenule, prije nego što se uskoro počinju objavljivati natječaji, iz izvora bliskih premijeru čuje se da nije zadovoljan dosadašnjim kadroviranjem, bez obzira na to što je privremeno, ali i da će se u nekim budućim kadrovskim pitanjima sam angažirati.

Tako bi trebalo biti u slučaju Podravke, pa će se navodno već ovaj tjedan naći s osobama koje su upućene u rad te koprivničke kompanije.

Iako je Podravka na burzi i o smjeni ne može odlučivati isključivo država, jer velik udjel i utjecaj imaju i mirovinski fondovi, izgleda da će država pokušati nametnuti svoje stavove. Za oko mjesec dana održava se Skupština Podravke, a tada će se i znati više – može li Zvonimir Mršić zadržati svoju poziciju ili će je, što je izvjesnije, morati napustiti, prenosi Večernji list.

Još za vrijeme Oreškovićeve vlade kao najizvjesniji kandidat spominjao se Marin Pucar, bivši zaposlenik Podravke, koji i sada ima potporu dijela HDZ-a, navodno i ministra državne imovine Gorana Marića, no onaj drugi dio struje te stranke u Koprivnici, ali i velik broj članova gospodarskog odbora HDZ-a, više bi voljeli na toj poziciji vidjeti Marka Kolakovića, profesora s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i ujedno HDZ-ova predsjednika gospodarskog odbora.

Što se pak tiče mirovinskih fondova i njihova izjašnjavanja, za sada ga nema, niti ga smije biti, ali već se može pretpostaviti da bi čelnik AZ fonda Dinko Novoselec mogao podržati ostanak Mršića, da će Dubravko Štimac iz PBZ CO biti na strani Vlade, a vrlo vjerojatno i čelnici Erste i Raiffeisen mirovinskog fonda.

Kolaković već dulje vrijeme unutar odbora radi na raznim planovima koji bi trebali pospješiti rad Podravke, a kroz koji bi se jače uključili i domaći OPG-ovi, koji bi proizvodili primjerice sušeno povrće za Vegetu, jer se ono danas uvozi. Mnoge su smjene prošle ovih dana kroz sjednicu Vlade, a neka su imenovanja predložena i na prošlotjednoj sjednici upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP).