SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ISPLATA DUGA
 
Pucar: Ovo su tri uvjeta dobavljača Agrokora
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 03.09.2019. - 22:06:34
ZAGREB - Udruga dobavljača Agrokora upravi Fortenove, sljednice koncerna Agrokor, postavila je tri uvjeta ako žele dobiti i njihovu potporu za refinanciranje roll up kredita.

"Prvi je minimalni iznos isplate graničnog duga, drugi je jasno utvrđivanje nivoa likvidnosti za isplatu ostatka graničnog duga i treći je micanje iz ugovora s novim kreditorima limit koji su oni postavili da je maksimalni iznos koji se može isplatiti dobavljačima pet milijuna eura odnosno u tri godine - 10 milijuna eura", otkrio je Marin Pucar, predsjednik uprave Podravke.

"To su tri uvjeta na kraju sastanka koji smo imali video linkom s Londonom gdje su predstavnici menadžmenta Fortenove grupe, poslali smo im svoje prijedloge i uvjeren sam da smo na dobrom tragu da tijekom večeri i jutra uskladimo prijedloge s naše strane i prijedloge koji su oni nama uputili."

Kaže i kako su dobavljači definirali limit minimalno 50 posto isplate graničnog duga za svaku godinu. Ne žele svake godine pregovarati o načinu i modelu isplate pa bi sporazum koji bi napravili sFortenovom vrijedio za trajanje cijelog vremena isplate graničnog duga.

"Hoće li to biti tri ili četiri godine, kako sada stvari stoje ja sam uvjeren da će nam Konzum s obzirom na izvrsne rezultate moći platiti granični dug u tri godine iako je nagodbom predviđeno četiri godine. Pedeset posto iznosa graničnog duga za 2018. bi trebalo biti isplaćeno u 2019. a za 2019. u 2020. i tako za sve naredne godine", kaže Pucar.

Na pitanje što ako ne dođe do dogovora kaže: "Ako ne dođe do dogovora uvijek postoji opcija B, ali uvjeren sam da i jedna i druga strana su poslovne i da znaju koliko tu gubi i Fortenova i dobavljači i uvjeren sam da će do dogovora doći jer ne zaboravimo da su dobavljači podržavali Agrokor i Konzum u puno riskantnijim vremenima."

Ovisno o odgovoru Fortenove na njihov prijedlog donijet će odluku hoće li podržati refinanciranje roll up kredita.

"Ako naši minimalni interesi budu zadovoljeni onda se zasigurno može očekivati podrška naših predstavnika u privremenom vjerovničkom vijeću", zaključio je Pucar.