SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
STRAVIČNO
 
Pucnjava kod osnovne škole u Vukomercu
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list / index.hr
Datum objave: 12.09.2018. - 22:29:43
ZAGREB - Više od 30 hitaca ispaljeno je u međusobnom okršaju u neposrednoj blizini OŠ Vukomerec, točnije u Porečkoj ulici u srijedu oko 19 sati, a prava sreća je da nitko nije ozlijeđen.

Prema prvim informacijama, propucano je više automobila koji su parkirani u neposrednoj blizini, a ono što najviše zabrinjava je činjenica da se sve odvilo nadomak škole u čijoj su se blizini nalazila djeca.

Policija trenutno provodi očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti. Doznaje se da su pucala dvojica muškaraca, prvo jedan na drugoga, jedan s ulice, a drugi iz kuće, a potom su meci fijukali, tvrde očevici, na sve strane.

- Totalno sam potresena! Vukomerec se pretvorio u divlji zapad! U neviđenom sam šoku jer sam čučala kraj zida u dvorištu kuće samo da ostanem živa! Žalosno je da se gradom šeću ljudi kojima je mjesto u zatvoru - rekla je za Jutarnji list pod vidnim šokom jedna od stanarki u ulici.

Čim su građani alarmirali policiju o pucnjavi, s obzirom da je u sekundi nastala panika u obližnjem parku prepunom djece, policija je s desetak automobila pristigla na poprište događaja. Još se uvijek traga za osobom koja je s ulice zapucala prema kući i automobilima, dok je, kako neslužbeno doznajemo, uhićena osoba koja je iz kuće ispaljivala hice.

"Ta je obitelj malo problematična. Došlo je do rafalne paljbe između iste obitelji, stvorili su se klanovi tu - sukobila su se dva sina istog preminulog oca. Vidjeli smo hitnu, klincima su u školi rekli profesori da su dvije osobe propucane. Njih su onda kroz stražnji izlaz puštali van, nakon što je stigla policija. Sada su rotirke tu, barikada je postavljena. Mislim da su svi klinci napustili školu, roditelji su došli po njih. Koliko čujem, sukobljeni muškarci su htjeli pucati i po policiji", kaže svjedokinja.

Jedna osoba je iz automobila zapucala pištoljem po balkonu, a onda je druga strana uzvratila pucnjavu kalašnjikovima po naselju, autima, školi, doznaje se od susjeda.

Na teren je stigao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te Pavle Kalinić, pročelnik gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

"Hvala Bogu da nitko nije poginuo. Neka policija radi svoj posao", rekao je Bandić.

Foto: CROPIX