SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
Pula će platiti troškove marende radnicima Uljanika
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 13.08.2019. - 19:08:05

PULA - Svim bivšim radnicima Uljanik Grupe s prijavljenim prebivalištem u Puli, a koji po osnovi troškova marende, troškova prijevoza i neplaćenog smještaja imaju otvorena dugovanja prema Uljanik Standardu, Grad Pula obećao je u utorak podmiriti nastala dugovanja.

Za te se usluge, naime, račun namirivao jednom mjesečno izravno s plaća radnika Uljanik Grupe koje su se prestale isplaćivati uslijed provođenja stečajnih postupaka nad trgovačkih društvima u sastavu Uljanik Grupe, a time je stvoren i dug pri Uljanik Standardu, pa su radnicima prijetile ovrhe.

"Iako je Vlada odlučila Uljanik gurnuti u stečaj i time poslala jasnu poruku što misli o vrijednim Uljanikovim radnicima, za nas su radnici na prvom mjestu i za razliku od Vlade nama je do radnika stalo", stoji u priopćenju.

Zato su, kažu, s ostalim partnerima svakodnevno angažirani kako bi pronašli konkretne modele pomoći radnicima. "Ovo je još jedna takva konkretna mjera koju će Grad poduzeti prema radnicima, a plod je konzultacija s Jadranskim sindikatom", istaknuto je u priopćenju.

Prema procjenama, iznos dugovanja radnika prema Uljanik Standardu, koji će Grad Pula podmiriti, iznosi 330 tisuća kuna.

Iz Grada podsjećaju kako ju nedavno radnicima s prebivalištem u Puli omogućena i odgoda plaćanja i obročna otplata duga po osnovi javnih davanja u ustanovama i trgovačkim društvima čiji je osnivač Grad Pula kao i isporuke pojedinih komunalnih usluga.

Uz to formirano je i Povjerenstvo za pomoć i savjetovanje svim radnicima Uljanika o mogućnostima njihovog daljnjeg zapošljavanja, organiziran je Sajam poslova, a među najvažnijim mjerama ističu se sredstava za sva novoosnovana poduzeća, zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje. Radnicima Uljanika na raspolaganju je i niz konkretnih mjera pomoći poput jednokratnih novčanih pomoći, pomoći za podmirenje troškova stanovanja, subvencije nabavke školskih udžbenika i niz drugih mjera, podsjećaju iz Grada Pule.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.