SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODBIJENICA
 
Qualcomm odbio Broadcomovu ponudu za preuzimanje
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 13.11.2017. - 17:25:40
LOS ANGELES – Proizvođač čipova za mobilne uređaje Qualcomm odbio je u ponedjeljak Broadcomovu ponudu za preuzimanje, vrijednu 103 milijarde dolara, uz objašnjenje da "dramatično" podcjenjuje njegovu vrijednost.

"Nakon što smo opsežno razmotrili ponudu, uz konzultacije s našim financijskim i pravnim savjetnicima, uprava je zaključila da prijedlog Broadcoma dramatično podcjenjuje vrijednost Qualcoma i da uključuje visoki stupanj neizvjesnosti kada su u pitanju regulatorne dozvole", izjavio je predsjednik uprave Qualcomma Tom Horton.

"Nijedna kompanija u industriji poluvodiča nije bolje pozicionirana kada su u pitanju mobilni uređaji, Internet stvari, automobilska industrija, optimizacija sustava za računarstvo u oblaku i mreže", naglasio je izvršni direktor Qualcomma Steve Mollenkopf.

Broadcom je u prošlom tjednu objavio ponudu za Qualcomm u sklopu nastojanja da postane dominantni dobavljač čipova ugrađenih u 1,5 milijardi smartphonea koliko se očekuje da će ih ove godine biti prodano u cijelom svijetu.

Reuters je u nedjelju izvijestio da će Qualcomm odbiti ponudu, pozivajući se na upućene izvore.

U Broadcommu nisu bili odmah dostupni za komentar informacije o odbijaju ponude.

Qualcomm je pionir industrije čipova za mobilne telefone i opskrbljuje modemskim čipovima proizvođače mobitela poput Applea, Samsunga i LG-a, napominje Reuters.