SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DIVIDENDA
 
Raiffeisen traži dividendu HT-a od 11,09 kuna
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 11.04.2017. - 16:58:16
ZAGREB - U protuprijedlogu za Glavni skupštinu Hrvatskog Telekoma Raiffeisen društvo za upravljanje mirovinskim fondovima traži dividendu od 11,09 kuna po dionici.
HT je predložio isplatu dividende od 6 kuna.

Predlažu da se za isplatu dividende upotrijebi dio lanjske neto dobiti HT-a od 908,1 milijun kuna, a da se manji dio, 653 tisuće kuna, rasporedi u zadržanu dobit.

Raiffeisen svoj prijedlog temelji na činjenici da HT već neko vfrijeme drži visok iznos novčanih sredtava na računima te procjenjuuju da ne postoji potreba za rezervom likvidnosti na trenutnoj razini.

Osim toga, HT je, kažu, gotovo nezadužen što rezultira neprimjereno visokim prosječnim troškom kapitala za samo društvo, a pogotovo ako se uzme u obizir da su kamate na povijesno niskim razinama.

Predloženi iznos dividende od 11,09 kuna temelji se na prijedlogu da HT isplati cjelokjupnbu nekonsolidiranu neto dobit ostvarenu u 2016. 

Osim RBA mirovinskog fonda, protuprijedlog je poslao i mali dioničar (74 dionice) Darko Tomrlin iz Sesveta, i to za nedavanje razrješnica upravi i NO za 2016. Po njemu HT stalno bilježi sve manju dobit zbog lošeg rada Uprave pri čemu proziva neke članove Uprave za mobbing nad radnicima, imenovanje kadrova u dućanima i drugdje na temelju osobnih poznanstava i dr.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.