SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CILJEVI
 
Ramljak: Cilj je da do kraja ove godine da dovedemo Konzum u pozitivno poslovanje
Autor/izvor: SEEbiz / HRT
Datum objave: 20.07.2017. - 22:23:15
ZAGREB - Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak izjavio je za HRT-ovu emisiju "Temu dana" da će pokušati zbirnuti najveći dio planiranog viška radnika u Konzumu.

- Zbog zatvaranja određenog broja Konzumovih trgovina oko 820 radnih mjesta je u pitanju. Ramljak je kazao: kada govorimo o restrukturiranju, neminovno je da u jednom takvom procesu mora doći do određenog broja viška radnih mjesta. Što se tiče zbrinjavanja radnih mjesta mi ćemo poduzeti apsolutno sve da zbrinemo što veći broj radnika. Jedan broj radnika neće naći svoje mjesto u okviru Agrokorovog sustava, ali ono što danas vidimo kao trendove je da jedan broj ljudi, s obzirom na veliku potražnju za radnom snagom na tržištu, je da određeni broj zaposlenika ne želi da iskoristiti zakonski rok od 3 mjeseca te odmah traže da ih se razriješi da bi se potom mogli zaposliti na neko drugo radno mjesto, kazao je Ramljak.

Iako je trenutačno većina sezonskih poslova koji se traže, jedan dobar dio potražnje za radnom snagom se kreće permanentno i na neodređeno vrijeme. Radi se o vozačima i drugim djelatnostima za kojima je velika potražnja, izjavio je povjerenik za Agrokor.

Govoreći o prometu Konzuma Ramljak je kazao da je prema današnjim podacima od 14 sati bio 6% manji u odnosu na prošlu godinu. 

- S time možemo biti zadovoljni jer ako gledamo da je u travnju i svibnju bio zamjetan pad, već od lipnja se primjećuje pozitivan trend. Očekujem da ćemo do kraja ovoga mjeseca i početkom kolovoza sigurno krenuti u jedno pozitivno poslovanje. Naš je cilj da do kraja ove godine da dovedemo Konzum u pozitivno poslovanje. Želimo rast na prihodovnoj strani, ali isto tako da dovedemo u pozitivnu nulu što se tiče operativne dobiti, dodao je.