SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOBRA GODINA
 
Rast prihoda i dobiti medijskog diva Twenty-First Century Foxa
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 09.11.2017. - 10:03:37
NEW YORK - Medijska kompanija Twenty-First Century Fox ostvarila je u trećem tromjesečju dobit od 855 milijuna dolara ili 4 posto više nego lani, a prihodi su porasli još i više, zahvaljujući jačanju prodaje tvrtke i u tradicionalnom i u online poslovanju.

Kompaniji u vlasništvu Ruperta Murdocha u proteklom je tromjesečju ostvarila prihod od 7 milijardi dolara, što je za 8 posto više nego lani. Dobici od oglašavanja i prihodi od podružnica pridonijeli su boljim rezultatima, podignuvši dobit za 4 posto, na 855 milijuna dolara.

Prihodi od kablovskog poslovanja Foxa, između ostalog poznatog po informativnom programu Fox News, skočili su za 10 posto, na 4,2 milijardi dolara. Prihodi od domaćih podružnica, koji se temelje na prodaji od tradicionalnih i internetskih distributera, porasla je 11 posto.

Prodaja podružnica uspjela je nadomjestiti 11-postotni rast troškova, prvenstveno nastalih zbog viših troškova sportskih programa na globalnoj razini.

U rujnu, indijska podružnica Fox Star ponudila je 2,55 milijardi dolara za televizijska i prava prijenosa uvelike popularnog turnira u kriketu u Indiji.

Fox očekuje da će ta prava dovesti do 2-postotnog rasta troškova i prihoda u četvrtom tromjesečju, kažu Foxovi analitičari.

Unatoč tome povećanju, iz Foxa, koji je vlasnik brandova, kao što su National Geographic i filmska kompanija Twentieth Century Fox, napominju da nisu zabrinuti zbog rasta troškova za sportska prava.

Rezultati za prvo tromjesečje uslijedili su nakon što je CNBC u ponedjeljak objavio da je Fox u zadnjih nekoliko tjedana vodio pregovore o prodaji većine svoje filmske i televizijske imovine Walt Disneyu. Dvije strane trenutno ne pregovaraju, napominju iz CNBC-a.