SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CENE
 
RATEL: Od septembra sve cene operatora na jednom mestu
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 27.07.2019. - 12:12:00
Zadnja izmjena: 27.07.2019. - 12:12:56
BEOGRAD - Od septembra će građanima na posebnom internet portalu biti dostupni uporedni podaci o cenama operatora koji posluju u Srbiji.

To je najavio je direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) Vladica Tintor.

"Tako će na jednom mestu korisnici moći da uporede, na primer, cene razgovora u mobilnoj telefoniji raznih paketa usluga, brzinu interneta, kao i da izaberu operatora koji im najviše odgovara", kaže Tintor za "Večernje novosti".

Prema njegovim rečima, informacije na portalu "ceneusluga.rs" biće grupisane u pet kategorija - fiksna telefonija, mobilna telefonija, internet, televizija i paketi usluga.

Na pitanje na šta se najčešće korisnici žale RATEL-u, Tintor kaže da se prigovori najviše odnose na kvalitet usluga elektronskih komunikacija, poput jačine signala i brzine protoka prenosa podataka.

Žale se, kako je dodao, i na račune koje ispostavljaju mobilni operatori, kao što je saobraćaj u romingu i usluge sa dodatnom vrednošću, takozvane VAS poruke.

"Određeni broj prigovora se odnosi i na prenos brojeva mobilne i fiksne telefonije iz mreže jednog u mrežu drugog operatora, dekodiranje telefona, sporne situacije iz ugovornog odnosa... RATEL godišnje ima oko 1.000 formiranih predmeta po osnovu prigovora korisnika", kaže Tintor.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.