SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SPAJANJE
 
Regulator bi mogao onemogućiti spajanje Facebooka s Messengerom, Instagramom i WhatsAppom
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 15.12.2019. - 19:43:56
WASHINGTON - Savezna trgovinska komisija SAD-a (FTC) navodno razmišlja o ideji da poduzme restriktivne mjere kako bi spriječila da kompanija Facebook međusobno spoji svoje platforme kao što su Facebook Messenger, Instagram i WhatsApp.
Ukoliko se to dogodi, to bi moglo ozbiljno naštetiti ideji Facebooka o spajanju njegovih istaknutih aplikacija za dopisivanje kao što su Facebook Messenger, WhatsApp i servisa za razmjenu poruka unutar Instagrama, stoji u novom izvještaju Wall Street Journala.
Facebookov plan, koji je izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg prvi put otkrio početkom ove godine, je da ove tri aplikacije za dopisivanje funkcioniraju samostalno, ali i da omoguće ljudima da komuniciraju s članovima svake od ovih platformi bez obzira na status računa.
Ovo znači da biste mogli koristiti WhatsApp za razgovor s ljudima na Instagramu čak i ako vaši Instagram prijatelji ne koriste WhatsApp.
Budući da su tri aplikacije za chat u vlasništvu Facebooka, koje su ujedno i neke od najvećih te vrste u svijetu, ideja o njihovom "spajanju" razlog je za zabrinutost FTC-a. Međutim, Facebook već posjeduje tri platforme, pa izgleda pomalo čudno da FTC nije ranije reagirao.
Također, nagađa se i to da se FTC bavi pitanjem na koji način Facebook kontrolira pristup treće strane funkcijama na svojim platformama. Uprkos nagađanjima, nikakve službene najave FTC-a u vezi s ovim planovima do sada nije bilo.
 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.