SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SJAJNE BROJKE
 
Rekordni kvartal Nvidije
Autor/izvor: SEEbiz / bug.hr
Datum objave: 11.11.2017. - 08:56:21
NEW YORK - Nvidia je objavila svoje financijske rezultate koji se tiču trećeg kvartala ove godine. Oni pokazuju nastavak trenda rasta tvrtke kao i neke rekordne brojke.

Odlične rezultate postiže Nvidijina grafika, koja više ne uključuje samo uporabu u svrhu gaminga (za desktop računala, prijenosnike i igraće konzole), već i u sektoru umjetne inteligencije.

Nvidia je upravo u ovom posljednjem ostvarila važne poslovne rezultate, njezinu grafiku baziranu na Volta arhitekturi za potrebe umjetne inteligencije koristiti će Alibaba, Baidu i Tencent, dok su u suradnji s tvrtkama kao što su Lenovo, Huawei, Dell, IBM, Hewlett Packard Enterprise (HPE) predstavljena različita hardverska i softverska rješenja koja će olakšati operacije s područja strojnog učenja.

Što se tiče konkretnih brojki Nvidia je u trećem kvartalu godine zabilježila rekordne prihode od 2,64 milijardi dolara, s time da je najveće prihode ostvario odjel za gaming, 1,56 milijardi dolara.

Nakon tog odjela slijedi odjel za podatkovne centre koji po prvi puta ostvario prihode veće od 500 milijuna dolara. Neto dobit iznosila je 838 milijuna dolara, što je rast od 44% na godišnjoj razini. Prognoze za posljednji kvartal godine govore o prihodima od 2,65 milijardi dolara.