SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOBRE BROJKE
 
Rezultati Hyundaija bolji od očekivanja
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 24.04.2019. - 07:35:24
SEUL - Južnokorejski Hyundai Motor izvijestio je o 24-postotnom skoku neto dobiti za kvartal od siječnja do ožujka. Rezultati su bolji u odnosu na očekivane, budući da je poboljšanje poslovanja kod kuće i SAD-u pomoglo da se neutralizira slabija prodaja u Kini.

Porast dobiti, u odnosu na lanjsku najnižu u osam godina, dolazi nakon što je Hyundai nedavno najavio planove za obustavu proizvodnje u svojoj najstarijoj tvornici u Kini jer se bori s ogromnim prekomjernim kapacitetom na svom najvećem tržištu.

Hyundai je u prvom tromjesečju ostvario neto dobit od 829 milijardi dolara (721,81 milijuna dolara), nasuprot 668 milijardi dobitaka godinu dana ranije. To je iznad prosječne procjene od 758 milijardi dobiti od strane 15 analitičara, prema podacima I / B / E / S Refinitiv.

Operativna dobit porasla je za 21 posto na 825 milijardi, dok je prihod porastao za 7 posto na 23,99 bilijuna vona.

Prodaja u Kini u prvom tromjesečju pala je za 19 posto na najnižu razinu od svjetske gospodarske krize iz 2009. godine, zbog nedostatka atraktivnih modela i snažnog brendiranja uslijed rastuće konkurencije lokalnih i globalnih rivala.