SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOBRE BROJKE
 
Rezultati Jamnice iznad očekivanja
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 11.09.2017. - 17:37:20
ZAGREB - Procijenjeni rezultati za Jamnicu u prvih sedam mjeseci pokazuju prihode od  844 milijuna kuna te EBITDA od 194 milijuna kuna.

Poslovni rezultati Jamnice premašuju očekivanja, navodi se u izvješću te napominje i kako su "angažman u pregovorima s dobavljačima kao i poboljšana likvidnosti osigurali da se većina dobavljača vratila na redovne uvjete plaćanja".  Prodaja „isto-za-isto“ porasla je za 6%.

U 2016. je pokrenut opsežan proces restrukturiranja koji je unaprijedio  operativnu učinkovitost i optimizirao ljudske resurse, što je rezultiralo značajnim povećanjem profitabilnosti i EBITDA-e. Ovaj trend je prisutan kako u prvoj polovici godine tako i u poslovnim rezultatima za srpanj.

Angažman u pregovorima s dobavljačima kao i poboljšana likvidnosti osigurali su da se većina dobavljača vratila na redovne uvjete plaćanja. 

Dani naplate potraživanja od kupaca se stabiliziraju u 2017. kao posljedica normalizacije rokova plaćanja vanjskih kupaca kao i uspostave redovnih rokova plaćanja s internim kupcima što je udvostručilo Jamničin novčani priljev.

Dani vezivanja zalihe su stabilni unatoč poteškoćama s likvidnošću početkom godine. Značajan fokus je stavljen na osiguravanje adekvatnih razina zaliha za sezonu.

Financijski rezultati

I-VII 2017 (mil. HRK)

Prihod**                         844

EBITDA                           194

EBITDA %                       23%

Ključni financijski pokazatelji učinka

I-VII 2017

Bruto marža %                 55%

Dani naplate potraživanja 109 dana

Dani zaliha                        62 dana

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.