SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IMENOVANJA
 
Robert Frank novi glavni urednik Glasa Istre
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 01.02.2018. - 10:43:12
PULA - Robert Frank novi je privremeni glavni urednik Glasa Istre od 1. veljače, a zamijenit će dosadašnjeg glavnog urednika Ranka Borovečkog koji je tu dužnost obnašao od 2010., a sada je imenovan direktorom izdavaštva unutar grupacije, zadužen za strateški razvoj svih digitalnih i tiskanih izdanja, izvijestila je u četvrtak Uprava Glasa Istre.

Frank, postavljen odlukom Uprave, u Glas Istre dolazi s pozicije savjetnika za medije riječkog Novog lista, na kojoj je bio od srpnja prošle godine, a ranije je obnašao funkciju v.d. glavnog urednika riječkog dnevnika.

"Za mene je iznimna čast i zadovoljstvo preuzeti funkciju prvog čovjeka redakcije Glasa Istre, novine koja je lider u regiji iz čijeg su središta i moji korijeni", izjavio je Frank.

Najavio je da će Glas Istre od idućeg petka izlaziti u redizajniranom izdanju, "još regionalniji, s još više sadržaja iz cijele Istre kojem se daje potpuna prednost pred vijestima s nacionalne razine", kazao je.

"Bit ćemo zanimljivi, otvoreni, bez predrasuda prema bilo kome i bez favoriziranja bilo koga. Vrijednosti koje je Glas Istre i dosad promovirao ostaju stup i temelj i moje uređivačke politike - antifašizam, zdravi regionalizam i zalaganje za vrijednosti otvorenog, civiliziranog društva koje poštuje različitost", rekao je Frank dodavši kako je cilj Glasa istre postati "novina 21. stoljeća - brza, dinamična, vjerodostojna".

Kako se navodi u priopćenju, Borovečki je prigodom prelaska na novu funkciju istaknuo kako mu je posebno drago što je bio dijelom povijesti najvažnijeg istarskog medija, ali je i podsjetio da je funkciju glavnog urednika prije gotovo osam godina preuzeo u izuzetno nezahvalnim trenucima kada je i sam opstanak ovog dnevnika bio pod upitnikom.

"Glas Istre je puno više od samih novina koje će kao proizvod prije ili kasnije otići u povijest, vrijednost njegovog brenda je ogromna i već odavno smo započeli razvoj digitalnih izdanja, prvenstveno web portala koji je lani redizajniran, kao i naprednog online izdanja s kojim smo također krenuli sredinom prošle godine i koje je jako dobro prihvaćeno", kazao je Borovečki.

Upravo korištenje potencijala brenda i razvoj digitalnih izdanja, te stvaranje novih, naprednih proizvoda za nove generacije bit će najveći dio posla kojim će se baviti na novoj dužnosti, dodao je.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.