SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RIJEČ AUTORITETA
 
Rodgers: Idući pad na tržištima kapitala bit će najgori u povijesti
Autor/izvor: SEEbiz / b92
Datum objave: 10.02.2018. - 13:55:54
NEW YORK - Dramatična rasprodaja na burzi koja se dogodila ovoga tjedna izazala je zabrinutost na tržištu medvjeda (pad od 20 posto naziva se "tržište medvjeda").

Prema riječima legendarnog investitora Jima Rodgersa, sljedeći pad će biti katastrofalniji od bilo kojeg ranijeg.

„Bit će to nešto najgore u životu“, rekao je. 

Ovaj investitor upozorava da se to može dogoditi se sve više akumulira dug u svjetskoj ekonomiji, koji se „zida“ još od financijske krize, posebno u SAD-u. 

„Svi duguju, i svakim danom sve više“, rekao je on. 

Prema njegovim riječima, kinesko tržište može da raste u narednim nedeljama, ali to će se vidjeti, tek kad FED podigne kamatne stope u ožujku, kako se očekuje. Rodžers je bio svjedok već nekoliko „tržišta medvjeda“, uključujući i onaj pad iz 1987. (pad od 36 odsto), zatim pucanja balona 2000-2002 (pad od 38 odsto) i Velike recesije 2007-2009 (54 odsto) Rodžers je još u studenome rekao da će biti previranja u toku naredne dvije godine i da mu se ne dopada stanje tržišta kapitala u SAD-u jer su na primjer, Japan, Kina i Rusija ponudile bolje investicijske prilike. 

Rodgers je također upozorio investitore da se drže podalje od bitcoina jer „izgleda i miriše na sve mjehure koje sam viđao ranije“.