SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SRAMOTNO
 
Roditelji u Šidu negoduju zbog učenika migranata u školi
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 08.09.2017. - 12:25:45
SUBOTICA - Više od stotinu djece migranata krenulo je u nekoliko škola sa šidskim učenicima, no dio roditelja zbog toga negoduje i najavljuje ispisivanje svoje djece iz tih škola, javlja u petak Radio televizija Vojvodine (RTV).

Zbog uključenja djece migranata u školski sustav u mjestu Šidu održan je sastanak školske uprave Novi Sad s aktivom ravnatelja i timovima šidskih osnovnih i srednjih škola.

RTV navodi da će u izdvojene odjele osnovnih škola u Sotu, Molovinu, Adaševcima i Moroviću krenuti učenici migranti iz prihvatnih centara Principovac i Adaševci.
Nastavnici koji trebaju držati nastavu toj djeci kažu da nespremni ulaze u ovoj proces, te da trpe određene pritiske.

„Ne pitaju se tu čak ni ravnatelji o tome. Samo stigne direktiva od danas do sutra i to trebate prihvatiti“, izjavio je za RTV profesor Dušan Bašić.
Roditelji đaka sa područja šidske općine otvoreno negoduju zbog uključenja djece migranata u školski sustav, i tijekom sastanka školske uprave s ravnateljima okupili su se prosvjedujući u parku u središtu Šida.

Situacija prijeti eskalacijom jer roditelji djece najavljuju da će ukoliko migranti sjednu u školske klupe biti spremni ispisati djecu iz škole, zaključuje se u prilogu RTV-a.

Građani Šida prethodnih mjeseci u više navrata su negodovali zbog boravka ilegalnih migranata u njihovoj sredini. Razlog su napadi, krađe i drugi incidenti koji su kako navode građani doveli do osjećaja opće nesigurnosti u Šidu.

U okolici grada radila su dva prihvatna centra ali ih je država zbog učestalih incidenata i žalbi mjesnog stanovništva u srpnju zatvorila.