SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MALOPRODAJA
 
Royer: Delhaize nastavlja da investira u širenje mreže u Srbiji
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 27.12.2018. - 11:50:52
BEOGRAD - Delhaize Srbija je i u 2018. godini ostao omiljeni komšijski supermarket zahvaljujući poverenju koje su kupci stekli u kompaniju, inovacijama koje je uvela, asortimanu od skoro 30.000 artikala i svakodnevnom zalaganju zaposlenih, rekao je u intervjuu agenciji Beta generalni direktor kompanije Delhaize Srbija Quentin Royer.

"Trgovine danas više nisu samo mesto kupovine robe, one postaju takozvani 'community' centri. Svedoci smo modernizacije svih procesa, a digitalizacija je duboko zašla u svaki segment poslovanja. Ipak, trgovina su ljudi. Akcenat na vrhunskoj komšijskoj usluzi zato ostaje naš prioritet i u narednoj godini", rekao je Royer.

On je naveo da je kompanija Delhaize Srbija spremna da odgovori izazovima budućnosti, od akcija konkurencije do nezaobilazne digitalizacije, a jedan od najvećih izazova ove i naredne godine jesu ekološke teme, odnosno spremnost kompanija da doprinese društvu i očuvanju životne sredine.

"Kompanije imaju sve veću svest da poslovanje mora da bude održivo, a Delhaize Srbija je to ugradila u svaki segment poslovanja. Verujem da će se i druge kompanije u našoj zemlji razvijati u tom smeru", rekao je Royer.

Podsetio je da je Delhaize prvi implementirao sistem naplate jednokratnih plastičnih kesa i već sada sve veći broj kupaca koristi cegere.

"Brojne su aktivnosti kojima doprinosimo društvu i zajednici u kojoj poslujemo. Pokrenuli smo Maxi školski karavan, u okviru kog osnovcima kroz igru ukazujemo na važnost zdravije ishrane, a već godinama doniramo viškove hrane onima kojima je hrana najpotrebnija. Kroz projekat 'Pomažemo da imaju i oni koji nemaju', u 2018.godini smo donirali hiljadu tona hrane ka 70 humanitarnih organizacija u Srbiji", rekao je Royer.

Prema njegovim rečima, oporavak srpskog tržišta u segmentu maloprodaje je krenuo još pre dve godine, a kompanija Delhaize Srbija se svakodnevno trudi da potrošačima predstavi proizvode vrhunskog kvaliteta.

"Kada pitate prosečnog srpskog kupca, odakle dolazi kvalitetna voćka on će vam reći – iz Srbije. Insistiranje na domaćim proizvodima je jedna od osobina prosečnog srpskog potrošača, pogotovo u svežim kategorijama. Mi sarađujemo sa više od 50 proizvođača iz Srbije i veoma smo ponosni na sve što smo postigli zajedno sa njima", kazao je prvi čovek Delhaizea u Srbiji.

Istakao je da su meso lokalnih farmera, domaće jagode, borovnice, paradajz, krastavac i drugi brojni artikli najvišeg kvaliteta jedan od razloga zbog kojih je Delhaize omiljeni trgovinski lanac kupaca, što je, kako je ocenio, velika odgovornost.

Royer je naglasio da ga dolazak konkurencije na srpsko tržište nije iznenadio.

"Kada ste lider, onda morate da budete spremni na izazove. Kompanija Delhaize Srbija je dosledna strategiji koja podrazumeva da kupcima svakog dana obezbeđujemo sveže, kvalitetne i pristupačne proizvode, pružajući im širok asortiman i vrhunsku uslugu. Samo PREMIA ima asortiman koji broji više od 800 artikala, a činjenica da ovaj brend iz dana u dan raste i ostvaruje sve značajnije rezultate nama su znak da kupci vole i prepoznaju kvalitet", rekao je on.

Kako je naveo, na srpskom tržištu postoje odlični uslovi i prilike za prirodni rast kome Delhaize teži i nastaviće da investiraju u širenje mreže.

"U ovoj godini smo do sada otvorili i renovirali 70 prodavnica. I u 2019. godini nastavićemo da gradimo i ulažemo u prodavnicu budućnosti. Očekujemo da upravo ona podigne standarde na lokalnom tržištu što je i jeste uloga tržišnog lidera. Kontinuirano ulaganje u inovacije i kvalitetnije iskustvo kupovine kupcima svakog dana", istakao je Royer.