SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Rusija djelomično ukinula zabranu uvoza iz Turske
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 10.03.2017. - 13:10:17
MOSKVA - Rusija je djelomično ukinula zabranu na uvoz turskih poljoprivrednih proizvoda u petak u vrijeme službenog posjeta turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, koji će se sastati u Moskvi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Rusija će sada dopustiti uvoz luka, cvjetače i brokule iz Turske, priopćila je vlada. Zabrana uvoza jednog od najvažnijih turskih poljoprivrednih proizvoda, rajčice, i dalje ostaje na snazi.

Rusija je nametnula zabranu početkom prošle godine kada je turski borbeni zrakoplov srušio ruski ratni zrakoplov na tursko-sirijskoj granici.

Rusija i Turska, koje podupiru suprotne strane u sirijskom građanskom ratu, zadnjih mjeseci pokušavaju ponovno izgraditi nekoć snažne ekonomske odnose.

Očekuje se da će glavne teme razgovora između Putina i Erdogana u petak biti rat u Siriji i poboljšanje poslovnih odnosa, navodi se u priopćenju Kremlja.

"Čelnici će razmotriti niz pitanja rusko-turskih odnosa s naglaskom na daljnje popravljanje uzajamno korisnih trgovinsko-ekonomskih veza", kaže Kremlj dodajući da će posebna pozornost biti posvećena provedbi zajedničkih projekata za izgradnju nuklearne elektrane Akkuyu i plinovoda "Turski tok".