SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZAKUP
 
Ruska kompanija zakupila tivatsku rivu za 58.000 eura
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 16.06.2019. - 18:08:20
TIVAT - Opština Tivat izgubila je pravo korišćenja sopstvene gradske rive i pristaništa, jer je na tenderu Morskog dobra za davanje u zakup rive Pine u Tivtu za narednih pet godina pobijedila privatna firma koja posjeduje turističke brodove "Knez Lipovac" i "Knez Lipovac 2".

Naime, firma koja upravlja tim brodovima, a iza koje, prema nezvaničnim informacijama, stoji ruski kapital, izlicitirala je zakup Pina za narednih pet godina. Oni su za to ponudili više od 58.000 eura, pišu Vijesti.

Tivatsko Komunalno preduzeće koje je bilo zakupac Pina u protekle tri godine, nudilo je zakupninu od 57.000, ali nije moglo da se nadmeće sa ponudom privatnika.

Morsko dobro je na tenderu raspisanom 27. maja zainteresovanim zakupcima ponudilo gradsku rivu Pine – čvrsto izgrađeno pristanište sa dužinom operativne obale za pristajanje od 120 metara i ukupnom površinom kopna od 240 kvadrata. Namjena tog prostora u Programu objekata obalne infrastrukture za period 2019-2023. godine je pristajanje plovnih objekata, a početna cijena zakupa iznosila je 2.880 eura.

Pine je inače, tokom većeg dijela godine, polazna stanica brojnih turističko-izletničkih brodova, kako iz Tivta, tako i iz Risna, Kotora, Herceg Novog, čak i Budve, a koji odavde kreću na krstarenja zalivom Boke Kotorske.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.