SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OCENE
 
Ružić: Protesti nisu pitanje socijalne dimenzije, već politizacije jedne teme
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 12.06.2018. - 09:22:26
BEOGRAD - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić ocenio je danas da protesti zbog povećanja cene goriva nisu pitanje socijalne dimenzije, već politizacija jedne teme, ali da je Vlada Srbije spremna da razgovara.

"Vlada i nadležni su uvek bili spremni da razgovaraju na civilizovan način. Ovo nije pitanje socijalne dimenzije, već politizacije jedne teme. Vlada je iskazala spremnost da se o toj temi razgovara. Ali ne može se razgovarati sa ulice", rekao je Ružić za Radio-televiziju Srbije.

On je govoreći o protestima rekao da su oni "paradoks, licemerje, nezakonsko delovanje" i da "to nije gradjanska neposlušnost, nego gradjanska neodgovornost".

Ružić je kazao da u Srbiji "nije moguć ukrajinski scenario".

Govoreći o uredjivanju plata u javnoj upravi, Ružić je rekao da se prvo vode interresorni razgovori u Vladi Srbije, a da posle toga slede dogovori sa sindikatima i da on očekuje da implementacija zakona koji uredjuje plate počne 2019. godine.

Ružić je kazao i da se više ne razmišlja "toliko o otpuštanjima".

Govoreći o zakonima koje će danas predstaviti u Skupštini Srbije, ministar je rekao da je ključno da se neposredna demokratija pospeši u lojalnim samoupravama i da gradjani kroz javne rasprave budu uključeni u planiranje investicionog dela budžeta i da se vrati nadležnost mednim zajednicama.