SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LOW COST
 
Ryanair dolazi na banjalučki aerodrom
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 09.04.2018. - 23:03:56
BANJA LUKA - Niskotarifna avio-kompanija Ryanair trebalo bi da počne saobraćati sa Aerodroma Banjaluka tokom zimske sezone 2018/19. 

Kako je objavio portal EXYUaviation.com, planirane su dvije rute, ali o detaljima se još ne može govoriti. Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, rekao je da ne može još uvijek navesti o kojoj avio-kompaniji je riječ. - Dok ne potpišemo ugovor ne možemo iznositi više detalja, u dogovoru sa kompanijom. Sve ćemo objaviti u roku od 15 dana - rekao je Trninić Nezavisnim novinams. 

Ni iz kompanije Ryanair još uvijek nema zvanične potvrde. Ova kompanija je još 2006. godine vodila pregovore sa upravom banjalučkog Aerodroma, međutim, bez uspjeha. Ako sad postignu dogovor, Ryanair bi ušao na bh. tržište, a u regionu ova kompanija leti sa aerodroma u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Kompanija je već najavila nekoliko novih letova koje će ovog ljeta uvesti u više gradova bivše Jugoslavije, kao što su Zadar, Pula, Rijeka i Podgorica. 

Trenutno na banjalučkom aerodromu postoji jedna linija, ona do Beograda koju vrši srpska kompanija Air Serbia. Ranije je najavljeno da će 19. juna poletjeti prvi čarter ka Antaliji. Kroz Aerodrom Banjaluka je za prva dva mjeseca ove godine prošlo 1.920 putnika.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.