SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠTRAJK
 
Ryanairovi piloti iz Njemačke u petak se pridružuju europskim kolegama u štrajku
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 08.08.2018. - 15:04:52
DUBLIN - Piloti najvećega europskog niskobudžetnog zračnog prijevoznika Ryanaira iz Njemačke u petak će štrajkati 24 sata te se na taj način pridružiti svojim kolegama iz Irske, Švedske i Belgije, izvijestio je njihov sindikat, podsjetivši da zaposlenici već dulje vrijeme traže veće plaće i bolje uvjete rada.

Ryanair, koji je prošle godine prihvatio sindikate suočava se sve češće s prosvjedima svojih zaposlenika diljem Europe zbog sporog napretka u pregovorima o kolektivnim ugovorima o radu.

U Irskoj, gdje se nalazi centrala ovoga zračnog prijevoznika, otkazano je nešto više od šest posto od ukupno 2400 letova predviđenih za petak. Rezultat je to štrajkova planiranih u Irskoj, Švedskoj i u Belgiji. Poziv na štrajk u petak razmatraju i piloti nizozemskoj sindikata VNV, no još nisu donijeli konačnu odluku, kazao je njihov glasnogovornik.

Štrajk bi u Njemačkoj trebao započeti i petak u 3 sata iza ponoći te bi se trebao odnositi na sve letove iz Njemačke, stoji u priopćenju sindikata Vereinigung Cockpit (VC). "Nadamo se da će štrajk navesti upravu Ryanaira da objavi kako je spremna na kompromis te da započne ozbiljne pregovore", rekao je predsjednik VC-a Martin Locher.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.