SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IZVOZ
 
Sarajevska pivara počela izvoziti u Kinu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 01.08.2019. - 12:27:05
SARAJEVO - Sarajevska pivara d.d. počela je s izvozom svog najpoznatijeg brenda Sarajevsko u Narodnu Republiku Kinu, čime je postignut vrlo značajan plasman ovog bh. proizvoda na kinesko tržište.

"Tokom nedavne posjete naših predstavnika NR Kini i učešća na sajmu u gradu Ningbo, potencijalni poslovni partneri su pokazali ogroman interes za proizvode Sarajevske pivare, posebno za Sarajevsko. Pregovori su vrlo brzo imali i konkretne rezultate- prve količine Sarajevskog su izvezene u Kinu. Za nas je ovaj izvoz veoma značajan, jer predstavlja još jedan dokaz da je Sarajevsko, nakon povratka na stari kvalitet i reforme poslovanja u Pivari, osim domaćeg, osvojilo i inozemna tržišta", navode u Sarajevskoj pivari d.d.

Sarajevsko se trenutno izvozi u Hrvatsku, Makedoniju, Sloveniju, Austriju, Njemačku, Albaniju, Sjedinjene Američke Države i Švedsku. Od 2015. godine, Sarajevska pivara bilježi stalni rast proizvodnje i prodaje, a samo tokom ove godine na tržište su plasirana dva nova proizvoda brenda Lejla voda ljubavi te nova linija gaziranih bezalkoholnih pića Joys.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.