SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTVRDA
 
Šaranović potvrdio da kupuje Kraš
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 18.09.2019. - 18:22:58
ZAGREB - I danas je na Zagrebačkoj burzi nastavljeno intenzivno trgovanje dionicama Kraša, a krajem trgovinskog dana stigla je i službena potvrda toga da iza skrbničkog računa Raiffeisen banke stoji tvrtka Kappa Star Limited u vlasništvu Nebojše Šaranovića.

Premda mnogi sumnjaju u poslovnu logiku srpskog tajkuna, agresivan pristup i količina dosad utrošenog novca potvrđuju njegove ozbiljne namjere u ovladavanju najvećom domaćom konditorskom kompanijom

Prema objavljenim podacima na Zagrebačkoj burzi, Šaranovićeva kompanija u ponedjeljak je prešla prag od pet posto i drži 80.166 dionica, odnosno 5,35 posto u Krašu. S obzirom na to da je u utorak i srijedu protrgovano više od 80 tisuća dionica, izvjesno je da je Šaranović dodatno povećao svoj udjel.

Nebojša Šaranović jedan je od najpoznatijih srpskih poduzetnika, u čijem je vlasništvu ciparska grupacija Kappa Star Limited, u regiji najpoznatija po Jaffa keksima, a upravo preko te kompanije kupuje dionice Kraša na Zagrebačkoj burzi. Inače, Šaranović, koji izbjegava javnost, bio je i jedan od najbližih suradnika srpskog tajkuna Miroslava Miškovića, s kojim je osnovao najveću srpsku kompaniju Delta holding, koja posluje na tržištima Srbije, BiH, Crne Gore, Albanije, Europske unije, Rusije i Švicarske. Šaranović je radio u Delti kao komercijalni direktor te je bio zadužen za prodaju igračaka.

Iako smo u više navrata jučer i danas pokušavali telefonski kontaktirati sa Šaranovićem, on nam na naše pozive nije odgovarao.