SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Šarović: Ramljak uskoro u Sarajevu predstavlja planove o Mercatoru
Autor/izvor: SEEbiz / Nezavisne novine
Datum objave: 13.06.2017. - 22:26:50
SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je danas u Sarajevu da bi u narednih nekoliko dana BiH trebalo da posjeti povjerenik hrvatske Vlade za "Agrokor" Ante Ramljak, da bi predstavio planove u vezi sa "Mercatorom". 

Šarović je rekao da će se na sastanku vidjeti da li je sve usaglašeno na relaciji Zagreb - Ljubljana, odnosno Slovenije i ključnih povjerilaca te povjerioca Ramljaka. 

"Od Ramljaka smo tražili i uvjereni smo da će nas o tome obavijestiti koliko je garancija dato od kompanija iz BiH za Agrokor centralu, jer o tome se u javnosti posljednjih sedmica spekuliše i pominju se veliki iznosi - 20, 30, 40 miliona evra", dodao je Šarović. 

On je rekao novinarima da je Ramljak obavijestio da će u Sarajevu predstaviti koliko su firme kćerke iz BiH zadužene u ime "Agrokor" centrale. Šarović je najavio da se u naredne tri sedmice očekuje zakazivanje zajedničke sjednice Vlade Hrvatske i Savjeta ministara BiH, te da će, vjerovatno, "Agrokor" biti tema tog sastanka. Slovenački trgovački lanac "Mercator" izrazio je spremnost da se vrati na tržište BiH tako što će preuzeti dvije kompanije pod okriljem "Agrokora" - "Konzum" i "Velpro".

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.