SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BLIZU DOGOVORA
 
Saudi Telecom preuzima 55% Türk Telekoma
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 26.08.2017. - 19:18:53
ANKARA - Kompanija Saudi Telecom na putu je da kupi 55 posto dionica tuskog opratora u fiksnoj telefoniji, Türk Telekoma, koji je trenutno u vlasništvu Oger Telekoma. 

Dva izvora, koja britanska agencija Reuters nije imenovala, rekla su također da bi se turska vlada mogla uključiti u preuzimanje tog udjela ukoliko pregovori sa Saudijcima propadnu. 

Oger, najveći dioničar Türk Telekoma, propustio je plaćanje duga od 290 milijuna dolara u rujnu prošle i ožujku ove godine. Oger je jedinica saudijskog građevinskog giganta Saudi Oger, koji se i sam suočava s restrukturiranjem duga teškim više milijardi dolara. Izvori Reutersa kažu da se kompanija Saudi Telekom (STC) smatrana najvjerojatnijim kupcem udjela u turskom operatoru.

"Trenutno samo Saudi Telekom pokazuje otvoreno interesovanje za kupovinu. Bilo je nekoliko drugih zainteresiranih kompanija iz drugih zemalja Perzijskog zaljeva", rekao je jedan od izvora, dodajući da su pregovori u toku samo sa STC-om. 

"Turska vlada bi mogla da igra aktivnu ulogu kupca preko neke javne institucije, u slučaju da se STC ne odluči na kupovinu", dodao je taj izvor. Nitko u kompaniji Oger u

Turskoj nije bio na raspolaganju za komentar, a u Saudi Telekomu su odbili da daju izjavu o ovom pitanju, navodi Reuters.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.