SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVI ISKORAK
 
Sava Re i Lovćen izlaze na tržište dopunskog zdravstvenog osiguranja
Autor/izvor: SEEbiz / investitor.me
Datum objave: 29.01.2018. - 22:20:14
PODGORICA - Kompanije Sava Re i Lovćen osiguranje izlaze na tržište dopunskog zdravstvenog osiguranja i tako proširiti portfelj usluga sa još jednom koju do sada nijesu imali, saznaje portal Investitor.me.

Na tom tržištu su već dvije velike kompanije, Uniqa i Grawe, koje svojim klijentima već godinama pružaju usluge dopunskog zdravstvenog osiguranja, kao jedne od sve popularnijih usluga. Može se osigurati individualno, kolektivno porodično a sve češće veće kompanije zaključuju ugovore za svoje zaposlene.

Klijent određenim mjesečnim izdvajanjima za dopunsko zdravstveno osiguranje obezbjeđuje niz usluga u privatnim zdravstvenim ustanovama širom Crne Gore a, prema podacima Agencije za nadzor osiguranja, bruto premije za ovaj vid osiguranja u decembru su iznosile oko 202 hiljade eura.

Bruto premija osiguranja je ukupan iznos koji se plaća osiguravaču za usluge osiguranja i sastoji se od same premije osiguranja i režijskog dodatka (troškovi poslovanja osiguravača poput troškova nekih provjera, posebnih naknada, štampanja polise i slično).