SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
Sava Re preuzela Energoprojekt Garant
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.03.2018. - 13:44:42
LJUBLJANA - Slovenski osiguravatelj Sava RE saopćio je u petak da je kupio 93 posto dionica srpskog osiguravatelja Energoprojekt Garant a.d., specijaliziranog za osiguranja od odgovornosti i građenja. 

Sava je većinski udio u Energoprojekt Garantu kupila na Beogradskoj berzi, a u narednim periodu želi postati njegov jedini vlasnik i pripojiti ga svom postojećem kćerinskom društvu u Srbiji. Sava RE je ugovor o kupnji Energoprojekt Garanta sklopila s beogradskim društvom Energoprojekt Holding u studenome prošle godine, a osim suglasnosti Narodne banke Srbije potrebna su bile dozvole i ostalih regulatora koje su pristigle prošlog petka. 

Grupa Sava Re, osim u Sloveniji, ima tvrtke u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i na Kosovu. Predsjednik Uprave Marko Jazbec jučer je na konferenciji za novinare u Ljubljani rekao da mjerkaju bosansko i albansko tržište, a manjim preuzimanjima željeli bi ojačati prisutnost na srpskom i hrvatskom tržištu, gdje su trenutno mali igrač, ali im se ova tržišta čine vrlo značajnim.