SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
Savet bezbednosti ipak će raspravljati o Kosovu
Autor/izvor: SEEbiz / FoNeT
Datum objave: 07.02.2019. - 14:24:37
BEOGRAD - Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija raspravljaće danas o novom tromesečnom izveštaju generalnog sekretara UN o Kosovu, objavljeno je na sajtu UN. Srbiju će predstavljati ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Kako je navedeno, sednica je zakazana za 21 sat po srednjeevropskom vremenu.

Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da će se Dačić založiti za očuvanje redovne dinamike i formata sednica Saveta bezbednosti o radu Unmika, kao i za podršku radu ove misije u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom.

"Šef srpske diplomatije će izneti ocenu aktuelne situacije na Kosovu, posebno u kontekstu niza provokativnih i jednostranih poteza Prištine u prethodnom periodu i povećanog broja napada na Srbe i njihovu imovinu u pokrajini", navodi se u saopštenju.

Do poslednjeg momenta bilo je neizvesno da li će se na sednici raspravljati o redovnom izveštaju Generalnog sekretara UN Antonija Guterresa.

Ministar Dačić je izjavio za Glas Amerike da ga najviše brine natezanje da li će sednice uopšte biti, koje se dešava svaka tri meseca.

Dodao je da Srbiji nije važno koliko se puta godišnje raspravlja o Kosovu, već je prioritet da se takve sednice uopšte održavaju.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.