SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HNB
 
Savjet HNB-a usvojio monetarnu projekciju do 2020.
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 19.12.2017. - 18:59:25
ZAGREB - Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) na sjednici u utorak razmotrio je makroekonomske izglede za Hrvatsku u sljedećom godini te usvojio projekciju monetarne politike za razdoblje od 2017. do 2020. godine, kao i financijski plan središnje banke za 2018. godinu, izvijestili su iz HNB-a.

Savjet Hrvatske narodne banke razmotrio je recentne gospodarske i novčane pokazatelje, kao i makroekonomske izglede za Hrvatsku u sljedećoj godini te usvojio projekciju monetarne politike za razdoblje od 2017. do 2020. godine i financijski plan središnje banke za 2018. godinu, navodi se u priopćenju.

Savjet središnje banke suglasio se i s odlukama nadzornih odbora nekoliko kreditnih institucija o imenovanjima predsjednika i članova uprava.

U Privrednoj banci Zagreb predsjednik uprave postaje Dinko Lucić, a članovi uprave te banke bit će Ivan Gerovac, Ivan Krolo i Draženko Kopljar.

U Addiko banci predsjednik uprave bit će i dalje Mario Žižek, a član uprave Ivan Jandrić, dok u varaždinskoj J&T banci član uprave ostaje Petar Rajković.

Predsjednik uprave Raiffeisenbank Austria i u sljedećem mandatu bit će Michael Georg Müller, a član uprave postaje Daniel Mitteregger.

U Štedbanci predsjednik uprave i nadalje ostaje Constantin Cesnovar, a članovi uprave Marko Udovičić i Ante Babić.

Savjet HNB-a na današnjoj je sjednici usvojio i odluku o puštanju u optjecaj kovanica kuna i lipa s oznakom kovanja "2018." od 31. siječnja iduće godine, navodi se u priopćenju središnje banke.