SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SPEKULACIJE
 
SDP izbacuje Mirelu Holy iz stranke?
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 07.07.2012. - 22:58:00
Zadnja izmjena: 08.07.2012. - 10:28:32
ZAGREB - Ukoliko iz bilo kojeg razloga bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy prestane biti članicom SDP-a, grupacija udruga ekologa i zavičajnih organizacija civilnog društva na čelu sa Eko Kvarnerom koji joj je otpočetka davao podršku u sukobu s prvim potpredsjednikom Radimirom Čačićem , očekuje da će im se Holy pridružiti i da će na taj način civilno društvo dobiti svog zastupnika u Saboru.
Prema informacijama koje su se pojavile nakon što premijer Zoran Milanović ponovno nije stao iza Holy, koja je ustvrdila da joj je Čačić i fizički prijetio i vukao je za ruku, u SDP-u se navodno razmišlja o tome da se Mirelu Holy isključi iz stranke zbog nanošenja štete ugledu stranke. U tom slučaju, ona bi se vjerojatno pridružila skupini ekoloških udruga pod nazivom Plavi forum, među kojima je i Eko Kvarner Vjerana Piršića .

Iako iz SDP-a poručuju da takvo što (još) nije na dnevnom redu, poznato je koliko su istupi Mirele Holy isprovocirali šefa Milanovića, od njezina nastupa u Nedjeljom u 2 nakon ostavke do danas, te je sigurno da je Holy sa svojim istupima sada na rubu strpljenja predsjednika SDP-a.

– Ne znam hoće li me isključiti, ali više me ništa ne bi iznenadilo nakon svega. Ako stranka tako odluči, ja im neću raditi probleme – izjavila nam je Mirela Holy. Dodaje da, međutim, ona sama zasad ne planira otići iz SDP-a.

- »Ako me samo zamole da odem, ja ipak ne budem. Ne mislim da sam se o išta ogriješila, kaže Holy.

– Siguran sam da će vrh SDP-a na kraju isključiti Mirelu Holy, a mi ne krijemo da je podržavamo i da bi njenim dolaskom u naše redove naša zajednica udruga civilnog društva dobila okvir za političko djelovanje, na čemu duže radimo, dosad na lokalnim izborima s nezavisnim listama, a ubuduće možda i u parlamentu – kaže čelnik Eko Kvarnera Vjeran Piršić.

– Znam da priželjkuju da im se pridružim. Ali ja ne radim na tome sada, rekla je Holy.

Odgovarajući na pitanje o navodnim prijetnjama prvog podpredsjednika Vlade bivšoj ministrici zaštite okoliša Mireli Holy premijer Zoran Milanović je rekao kako takve optužbe nisu uobičajene i uvjerljive, jer se iznose sa zakašnjenjem od četiri mjeseca.

www.novilist.hr

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.