SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
SDP miče Milanku Opačić i Miranda Mrsića sa saborskih funkcija
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 27.06.2017. - 19:47:00
Zadnja izmjena: 27.06.2017. - 19:48:19
ZAGREB - Predsjedništvo SDP-a je na današnjem sastanku predložilo da se smijeni Milanku Opačić s mjesta potpredsjednice Sabora, a da na njeno mjesto dođe Siniša Hajdaš Dončić. 

Predloženo je i da se Mirando Mrsić makne s mjesta predsjednika saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo. Jedino je Peđa Grbin bio protiv tih odluka. 

"Predsjedništvo je pričalo o kadrovskim pitanja. Treba istaknuti je da je na mjesto potpredsjednika Sabora umjesto Milanke Opačić predložen Siniša Hajdaš Dončić", rekao je Bojan Glavašević dodavši da je Milanka Opačić mogla i morala napraviti puno više. 

Dodao je i da se predložilo da se Miranda Mrsića makne s nekih funkcija u stranci.

"Dužnosti u Saboru pripadaju stranci, a mandati zastupnicima. Prijedlog Predsjedništva je bio da se te dužnosti preraspodjele. Predsjedništvo je glasalo, jedan glas je bio protiv", rekao je Glavašević. "Ja sam podržao prijedlog predsjednika stranke", dodao je. Nije želio reći tko je glasao protiv prijedloga predsjednika stranke.

"O motivima prijedloga za pojedini prijedlog ćete trebati pitati njega. Ja sam za to glasao jer smatram da je Opačić mogla napraviti više kao potpredsjednica Sabora. Ne bih želio ulaziti u detalje. Mogla je raditi više na promociji SDP-ove politike", rekao je Glavašević.

"Način na koji je policija reagirala u nekim slučajevima, a u nekim nije reagirala, smatramo da postoje neke nejasnoće", rekao je Glavašević.

Nakon što su Mrsić i Opačić kritizirali aktualno vodstvo stranke pod predsjednikom Davorom Bernardićem, u medijima su se pojavile spekulacije kako bi zbog toga mogli snositi sankcije.