SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOGAĐAJI
 
Sedmi REXPO: U fokusu kineske investicije
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 29.11.2018. - 15:52:00
Zadnja izmjena: 29.11.2018. - 18:37:55
ZAGREB - Sedmi međunarodni sajam investicijskih projekata REXPO 2018, koji je okupio brojne inozemne i domaće ulagače, stručnjake, gospodarstvenike i posjetitelje, njih oko dvije tisuće, održan je ovoga tjedna u Zagrebu, a nazočili su mu i ministri Oleg Butković i Predrag Štromar koji su, među ostalim, istaknuli ulaganja u prometnu infrastrukturu te projekte energetske obnove.

Sajmu su tako između ostalih nazočili predstavnici ulagača iz Kine, Indije, Velike Britanije, Norveške, Švedske, Italije, a prvog dana sajma, na kojem je održano nekoliko stručnih panela, najviše govora je bilo o investicijskoj klimi u Hrvatskoj, pri čemu je poseban naglasak stavljen na ulagače iz Kine.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je da je ministarstvo kojem je na čelu u posljednjih godinu dana pokrenulo veliki investicijski ciklus u promet, vrijednosti oko 20 milijardi kuna, od čega oko 14 milijardi otpada na sufinanciranje putem bespovratnih sredstava Europske unije, ostatak od šest milijardi financira se putem kreditnih i redovnih sredstava tvrtki u resoru, a tu je i model javno-privatnog partnerstva.

Pelješki most je ocijenio kao projekt svih projekata, kazavši da su radovi krenuli, trenutno se čeka odluka o odabiru izvođača za drugu fazu, odnosno izgradnju pristupnih cesta i dijela prometnice, a natječaji za treću i četvrtu fazu su pripremljeni i bit će objavljeni "za koji dan".

Ističe da posebno možemo biti ponosni jer je za njegovu izgradnju odabran renomirani izvođač koji ne dolazi iz EU, pri čemu ocjenjuje da smo projektom Pelješkog mosta otvorili vrata Hrvatske i prema Istoku i Kini i "zemljama koje su nam isto tako zanimljive i atraktivne".

Naime, ugovor za izgradnju mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama, vrijedan 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a) potpisan je 23. travnja između predstavnika Hrvatskih cesta (HC) i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporationk, a 85 posto prihvatljivih troškova financira se iz EU sredstava.
Butković je poručio da će velike investicije u prometu u budućnosti ići prema željeznici.

Pritom je, među ostalim, naveo i velika ulaganja koja se trenutno provode na Mediteranskom koridoru, projekt obnove pruge Dugo Selo-Križevci, a napominje da je ovaj tjedan objavljen i natječaj za radove na dionici Koprivnica-Križevci-mađarska granica.

Sljedeće godine bi trebala krenuti, rekao je Butković, i izgradnja dugoočekivane nizinske pruge prema Rijeci, za čije su financiranje osim europskih fondova zainteresirani i kineski ulagači, o čemu je bilo riječi i prilikom nedavne posjete Kini hrvatske delegacije na čelu s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

Kinezi imaju i velike planove u Zadru koji bi se iduće godine mogao izravnim linijama povezati s Kinom. Kinezi razvijaju energetske projekte u Senju, a žele ulagati i u željeznicu Knin - Zadar, rekao je Siniša Malus, menadžer za komunikacije Kinesko jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA).

- Klima za kineske investicije sada je znatno bolja nego prije dvije ili tri godine i sigurno se možemo nadati novim kineskim poduhvatima u Hrvatskoj u godinama koje dolaze, rekao je Malus.

To su prije svega željeznice i luke.

- Imamo odličan geoprometni položaj i to valja što bolje iskoristiti. Željeznicu smo zapostavili u protekla dva desetljeća i siguran sam da dolazi niz investicija u taj segment infrastrukture u narednim godinama, rekao je Malus.

Hrvatske luke mogu postati ulazne luke za sav kineski teret koji putuje prema Europi. Investicija u Luku Zadar realizirana je i sada slijedi serija ulaganja koja će je pretvoriti u konkuretnu kompaniju na istočnoj obali Jadrana. Planirana je izgradnja RO-RO terminala.  Time bi se na Luku Zadar prebacio dio prometa i tereta kineskih partnerskih kompanija koji je sada u Luci Koper, zaključio je Malus.

Što se Luke Rijeka tiče, tek s velikim zakupom kontejnerskog prostora na terminalu Brajdica i terminalu Zagrebačka obala, kada uskoro bude završen, ima smisla gradnja dvokolosječne nizinske pruge od granice s Mađarskom do Rijeke i ulaganje oko milijardu eura u gradnju pruge od Zagreba do Rijeke. U tom kontekstu treba gledati i nedavne razgovore Vladine delegacije u Kini tijekom kojih je svjetskim lučkim operaterima ponuđen zakup kontejnerskog prostora na terminalu Zagrebačka obala.